ODLIČNE VIJESTI ZA HRVATSKU ATLETIKU Ana Šimić osvojila drugo mjesto na otvaranju Dijamantne lige! Rekord mitinga i deset godina poslije drži – Blanka

Rekord ovog mitinga još uvijek drži Blanka Vlašić, koja je 2009. preskočila 2.05...

sportske

Hrvatska atletičarka Ana Šimić osvojila je drugo mjesto u skoku u vis na prvom natjecanju Dijamantne lige u katarskoj Dohi…

Dijamantna liga je počela dobro za hrvatsku atletiku. Dok čekamo da se karavani priključe Sandra Perković, Sara Kolak i Stipe Žunić, razveselila nas je Ana Šimić. Naša je visašica posljednje dvije godine bila daleko od nekadašnjih rezultata, ali u Dohi je potpuno opravdala pozivnicu i najavila da bi joj ovo mogla biti dobra sezona, pišu sportske.

Naša je atletičarka odlično krenula u natjecanje, iz prvog je pokušaja preskakala pet visina – 1,75, 1,80, 1,85, 1,88 i 1,91 m. Bolje od toga jučer nije išlo, na sljedećoj je visini (1,94) triput rušila letvicu i završila natjecanje. Za Anu je ovo osmo postolje u Dijamantnoj ligi i prvo nakon 2016. kada je bila treća u Šangaju.

U tom istom Šangaju je dvije godine ranije upisala i jedinu pobjedu, a te je sezone još pet puta bila na postolju i osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Zürichu gdje je postavila i danas važeći osobni rekord (1,99).

Rekord ovog mitinga još uvijek drži Blanka Vlašić, koja je 2009. preskočila 2.05. 

Šimić je bila jedini hrvatski predstavnik u Dohi, a Sandra Perković će svoj prvi nastup imati krajem mjeseca u Stockholmu.

D.J.