ODUŠEVLJENI HRVAT ZUBČIĆ! ‘SRETAN SAM I PONOSAN, VEĆ SUTRA ME ČEKA NOVA UTRKA! BIT ĆE OVAKO, AKO NE I BOLJE!‘

‘Znao sam da u drugoj vožnji moram napasti jer je postavka bila ravna, što meni baš i ne odgovara...

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto u veleslalomu za Svjetski kup voženom u petak u švicarskom Adelbodenu, on je za pobjednikom Francuzom Alexisom Pinturaultom zaostao 1.04 sekunde, dok je od trećeg Švicarca Marca Odermatta bio brži za sedam stotinki…

“Sretan sam i ponosan nakon još jednog postolja u Adelbodenu, nakon što sam bio drugi na ovoj kultnoj stazi,” kazao je Zubčić nakon utrke.

Zubčić je tako ponovio prošlogodišnji plasman u Adelbodenu kada je također, bio drugi iza Slovenca Žana Kranjeca.

image

Nakon što je u prvoj vožnji ostvario treće vrijeme sa 97 stotinki iza Pinturaulta, a samo jednom iza Odermatta, Zubić je odlično odvezao i drugu vožnju u kojoj su od njega brži bili samo Pinturault i Austrijanac Roland Leitinger, ali samo za sedam, odnosno četiri stotinke, pa je uspio preskočiti Odermatta te po treći put u karijeri doći do drugog mjesta u veleslalomu u Svjetskom kupu.

Uz dva druga mjesta iz Adelbodena, ima i drugu poziciju iz Hinterstodera prošle sezone.

image

“Prvi lauf sam se stvarno super skijao, bez nekih velikih pogrešaka i bio sam treći. Znao sam da u drugoj vožnji moram napasti još jače jer je postavka bila ravna, što meni baš i ne odgovara. Međutim, odlično sam se snašao i stvarno sam sretan što sam dohvatio još jedno postolje,” kazao je.

Zubčiću je ovo šesto postolje u karijeri, ima i dvije pobjede, lani u Yuzawa Naebi te prije mjesec dana u Santa Caterini gdje je dva dana potom bio i treći.

image

U redoslijedu veleslalomaša Zubčić je ostao treći sa 288 bodova, vodeći Odermatt ima 350, a drugi Pinturault 340.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Zubčić je četvrti sa 375 bodova. Ispred njega su Pinturault sa 575, Norvežanin Alexander Aamodt Kilde sa 515 i Odermatt sa 451.

Novu priliku za odličan rezultat Zubčić će imati već u subotu kada je u Adelbodenu na programu još jedan veleslalom.

“Sutra nas očekuje još jedan veleslalom, jedva čekam i nadam se da ću ga opet odraditi ovako ako ne i bolje,” poručio je veselo Hrvattski najbolji skijaš…

D.J.