Odvjetnik Ante Gotovine Mišetić ‘prizemljio’ Katarinu Peović: Jasno joj dokazao da dr. Franjo Tuđman nije osuđeni zločinac!

“Tako da možete slobodno glasati za imenovanje zgrada po Franji Tuđmanu”, poručio je Mišetić Katarini Peović...

Odvjetnik generala Ante Gotovine pred haškim sudom Luka Mišetić reagirao je na skandaloznu i provokativnu izjavu Katarine Peović usred sabora da je dr. Franjo Tuđman ratni zločinac, a potom je u nekoliko navrata pojasnio Peović odluku Međunarodnog suda…

Podsjetimo, u Saboru je danas raspravljan Prijedlog zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti koji bi trebao nositi ime dr. Franje Tuđmana.

“Je li prikladno ime Franje Tuđmana prigodno s obzirom da je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je on sudjelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu?”, upitala je provokativno i neupućeno  Peović.

Evo što je napaljenoj Peovićki poručio poznati odvjetnik Luka Mišetić:

“Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) presudilo je da ‘Raspravno vijeće nije donijelo eksplicitne nalaze u vezi s Tuđmanovim sudjelovanjem u UZP-u i nije ga proglasilo krivim za bilo kakva kaznena djela’, te da i dalje smatra Tuđmana nevinim”, napisao je Mišetić i dodao;

“Tako da možete slobodno glasati za imenovanje zgrada po Franji Tuđmanu”, poručio je Mišetić Katarini Peović.

Na to je Peović odgovorila slikom članka Faktografa naslova “Zastupnici u Saboru negiraju činjenicu da je sud proglasio Tuđmana sudionikom zločinačkog pothvata”.

Mišetić joj je na to oštro odgovorio:

“Odluke ICTY-a znam bolje od Petra Vidova i Faktografa.

Dopustite mi da ponovim odluku Žalbenog vijeća: ‘Raspravno vijeće nije donijelo eksplicitne nalaze u vezi s [Tuđmanovim] sudjelovanjem u UZP-u’. Točka. Nadalje, poanta vašeg izlaganja u Saboru bila je izraziti zabrinutost zbog imenovanja zgrada po predsjedniku Tuđmanu, a moja je poanta da vas nema što brinuti jer je Žalbeno vijeće izričito jasno da na Franju Tuđmana gleda kao na nevinog čovjeka. Hrvatska može preimenovati gradove u Tuđmangrad i to na međunarodnom planu neće predstavljati problem.

Peović nije odustala te je citirala izjavu Međunarodnog suda u predmetu Tužilac protiv Jadranka Prlića i drugih:

“Žalbeno vijeće je potvrdilo zaključke Pretresnog vijeća da su ključni članovi tadašnjeg rukovodstva Hrvatske, uključujući predsjednika Franju Tuđmana…”, napisala je Peović uz poveznicu na izjavu.

Odvjetnik Luka Mišetić je pojasnio o čemu se radi:

“Izjava da je bio član UZP-a uopće nema pravni značaj. Npr, Šešelj spominjan je kao član UZP-a u Hrvatskoj u pravomoćnoj Martićevoj presudi. Na vlastitom suđenju Šešelj je oslobođen bilo kakve kaznene odgovornosti u Hrvatskoj.

Važno je samo da je za ICTY Franjo Tuđman nevin čovjek”, napisao je Luka Mišetić na Twitteru.

T.H.Vezane vijesti;

Katarina Peović usred Hrvatskog državnog sabora: Franjo Tuđman je zločinac…Jandroković ovu povijesnu laž prešutio pa reagirao tek nakon drugih!