Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Opet nam je Goldstein zagadio medijski prostor. Takve su hrvatski branitelji nazivali dezerterima

Nakon još jedne tv-emisije „Nedjeljom u 2“ (21.3.2021.) stječe se dojam da je prof. dr.sc. Ivo Goldstein slično onome što je prof.dr.sc. Vojislav Šešelj u Srbiji, a da je notorni voditelj Aleksandar Stanković slika i prilika Milomira Marića („Ćirilica“) na beogradskoj televiziji.

Razlike su, reklo bi se, u „nijansama“.

Naime, gostujući u emisiji HRT-a, koja nas već godinama gnjavi nakon nedjeljnog ručka, Ivo Goldstein se ponovno predstavio kao ekstremni ljevičar, nacionalista, jadni publicist i čovjek koji malo ili ništa ne razumije od hrvatske povijesti.

Takvi su nažalost iznimno dobro došli i u Stankovićevu emisiju.

Nu, gledajući i slušajući ova dva „lica i naličja“, koji Hrvatima dijele lekcije, poglavito o stvaranju hrvatske države, ljudi koji su bili prvi kad je trebalo i koji su dali krv za Svetu hrvatsku Domovinu, ne mogu se oteti dojmu i upitati: a, gdje ste vi bili 1991.?

Takve su hrvatski branitelji nazivali dezerterima, a što to znači mogao je, a nije, objasniti Goldstein i na primjeru Titovih partizana.

Dakle, razni goldsteini imaju priliku gostovati i iznositi svoje „umno poremećene stavove“, dok su onim, kako ih na HRT-u nazivaju, ekstremnim desničarima u ovoj tv-kući već odavno zatvorena vrata, pa se najčešće i nažalost čuje samo jedna „ofucana“ strana.

Goldstein je primjerice iznio niz najblaže rečeno „historijskih podvala“, dok o onome što se događalo 1991. zna malo ili ništa.

Smatra uz ostalo da se Plenković i HDZ trebaju udaljiti od Tuđmana, o kojem ima samo negativna razmišljanja. Pa, ako se trebaju udaljiti od tzv. hrvatske opcije to znači da se onda moraju prikloniti drugoj strani, tj. KPJ-SDP-u, čiji članovi (svaka čast iznimkama) uglavnom su na početku hrvatskog obrambenog Domovinskog rata manje-više bili na Miloševićevoj strani, ali svakako ne za samostalnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku.

Zatim je naglasio da se s „Tuđmanom nažalost ne može ništa napraviti u Europi“.

Jel to znači da se za razliku od toga s raznim ovakvim i sličnim historičarima, odnosno s prodavanjem  magle može napraviti čudo, tim prije što su publikacije koje ti i takvi šire svijetom dobro došle među svima onima koji ne vole i mrze Hrvatsku, Tuđmana i njezine branitelje?

Također je bubnuo (i ostao živ) da u Maceljskoj šumi (jednoj od najvećih klaonica Hrvata) nisu ubijane žene i djeca, kao što je to svojedobno izjavio prof.dr.sc. Željko Reiner, kao potpredsjednik Hrvatskog sabora. O mučenju i ubijanju Hrvata od Bleiburga, Golih otoka, Stare Gradiške i svemu ostalo što je zadesilo istinske hrvatske rodoljube nakon dolaska na vlast „Tita i partije“ ni riječi, sve po onoj o čemu se ne govori i ne piše – nije se ni dogodilo.

A Goldstein nažalost govori i piše (čak je bio, da ti pamet stane,  i nekakvi veleposlanik u Parizu, gdje je u radnoj sobi s ponosom držao Titovu sliku!?),  ono što „ni pas s maslom ne bi pojeo“.

Rekao je da „nakon stvaranja hrvatske države nismo dobili ništa bolje“. A kako bi i dobili kad je Tuđman morao stvarati državu i od, da oprostite, „go..na“, koje je najbolje izbjegavati, jer užasno zaudaraju ako kojom prigodom na njih stanete.

U 55 minuta (koliko je trajalo ovo „davljenje“) istaknuo je i da je „Tuđman uspostavio klijentelizam na način da su članovi njegove stranke namireni“. To znači da su svi  (!) članovi HDZ-a dobili svoj dio kolača, od kuća, stanova, tvrtki do profesorskih mjesta.

Da je samo slično tako, nikada razni goldsteini ne bi hrvatskim braniteljima solili pamet, a još manje na fakultetima im predavali komunističku i inu povijest te slobodno objavljivali povijesne falsifikate, klevete i laži, kakve smo se od tih i sličnih naslušali i  „načitali“ u vrijeme Brozova terora i njegova pojma demokracije.

Ali, dok je Stankovića i drugih „pomozbog“ voditelja bit će i ovakvih emisija!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Najnovije

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BiH

''Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla jutros, a  koji otvoreno govore...

Zaštitnik BiH: Kako je sveti Ilija postao Gromovnik?

Foto:Ilustracija   Danas, 20. srpnja slavi se blagdan svetog Ilije – zaštitnika od vatre i groma, ujedno i zaštitnika Bosne i Hercegovine. Sveti Ilija starozavjetni je prorok...

Marko Perković Thompson u prvom intervjuu nakon duge stanke: Život je nekad pjesma, a nekad ljuti boj! U najtežim trenutcima Bog je snaga

Foto:Hrvatski tjednik   Razgovarali: Ivica Marijačić i Andrea Černivec, Hrvatski tjednik Objavu da će Marko Perković Thompson nakon dvije godine ponovno stati na pozornicu i nastupiti kao...

Fra Mario Knezović: Uz hrvatsko imajte i bosanskohercegovačko državljanstvo. Rođeni van BiH prijavite se!

Foto:Screenshot/Youtube   Šokirao me podatak da se Hrvati rođeni van BiH ne prijave u Matični ured svoje općine u BiH. U jednoj apsolutno većinskoj hrvatskoj općini...

Biblijska poruka 20.7.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Sveti Ilija prorok – Ilindan

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 12, 14-21 U ono vrijeme prolazio je Isus subotom kroz usjeve. Učenici su njegovi ogladnjeli te počeli trgati klasje i jesti. Vidjevši...