Oporba se okomila na Plenkovića: Grmoja najavljuje pokretanje opoziva Vlade ili nekih članova…Bernardić: Plenković mora otići…

Uvjeren je i kako se premijer nema hrabrosti nositi s ovim slučajem jer "o njemu ne ovisi samo gospodarski sustav, već , što je posve očito, Plenkovićeva pozicija"...

Bernardić je kritizirao i Plenkovićevu reakciju na novonastalu krizu u Agrokoru i njegov stav da "ništa nije hitno". "Ima li važnije stvari u Hrvatskoj? Ako ovo nije prioritet, što bi trebalo biti? Što bi trebalo biti hitnije od ovoga? Imamo predsjednika Vlade koji ne reagira 15 dana, ne zna odrediti prioritete, neodlučan je i pasivan i upitno je vodi li on uopće Vladu", zapitao je Bernardić.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u srijedu, nakon konferencije za novinare premijera Andreja Plenkovića o procesu izvanredne uprave u Agrokoru, kako ima dojam da se premijer “od cijelog slučaja htio oprati” no i doda da će Most provesti “konkretne poteze s kolegama iz oporbe i odlučiti o pokretanju opoziva Vlade ili nekih članova Vlade”.

“Dojam je da se premijer Plenković od cijelog slučaja htio oprati. Nije htio jasno stati u zaštitu ministrice Dalić. Ostavlja dojam čovjeka svezanih ruku, koji ne zna što napraviti i nema rješenje. Zato nam je i rekao u jednom trenutku da nam se obraća kao predsjednik vlade, ali i kao čovjek, htio je apostrofirati koliko je sve izvan njegove moći”, izjavio je Grmoja.

Uvjeren je i kako se premijer nema hrabrosti nositi s ovim slučajem jer “o njemu ne ovisi samo gospodarski sustav, već , što je posve očito, Plenkovićeva pozicija”.

“On je svjestan, zna koji ulog je u pitanju. 
Spominjanje putovanja po svijetu sada ostaje samo njegova tlapnja za onim što je planirao. 
A iznimno je važno naglasiti da odlazak Ramljaka s novcem u džepu, bez istrage svega što ostavlja za sobom, nije rješenje nego tek početak problema”, naglasio je politički tajnik Mosta.

Što se tiče rekonstrukcije vlade, poručuje Grmoja,  “nećemo spekulirati već ćemo provesti konkretne poteze s kolegama iz oporbe i odlučiti o pokretanju opoziva Vlade ili nekih članova Vlade”.

Bernardić: Plenković mora otići

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu navečer je poručio kako premijer Andrej Plenković, zbog slučaja Agrokor, mora otići, a otići, kaže, treba i  potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić “jer ne zna ili se pravi da ne zna što joj se događa u resoru”.

Komentirajući na izvanrednoj konferenciji za novinare krizu koja je nastala zbog neopozive ostavke Vladina izvanredna povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i pojašnjenja koja je s tim u vezi Plenković dao, Bernardić je ustvrdio da je s obzirom na “činjenicu da Plenković čuva ministricu Martinu Dalić, jasno da je i on duboko upleten”. Budući da nisu u stanju riješiti gorući problem, a to je Agrokor, najbolje je da Plenković odstupi”, ocijenio je lider SDP-a.

“Jasno je da je Ramljak samo produžena ruka Martine Dalić, koja je kao ministrica zadužena za Agrokor morala čitati izvješća svaki tjedan i znati kolike su naknade savjetnicima i Texo Managementu. Ako je znala, onda je lagala da nije znala, a ako nije znala, onda je potpuno nekompetentna, i u oba slučaja mora otići”, ustvrdio je Bernardić, dodavši da je morala znati jer je on još prije tri mjeseca upozoravao na veliki broj savjetnika i visoke naknade koje dobivaju. “Očito je prevelika i prejaka veza između nje i premijera Plenkovića čim je on štiti i zato Plenković mora otići”, kazao je Bernardić.

Mišljenja je i kako ministrica Dalić ne može biti u Vladi jer ne zna ili se pravi da ne zna što joj se događa u resoru.

Bernardić je kritizirao i Plenkovićevu reakciju na novonastalu krizu u Agrokoru i njegov stav da “ništa nije hitno”. “Ima li važnije stvari u Hrvatskoj? Ako ovo nije prioritet, što bi trebalo biti? Što bi trebalo biti hitnije od ovoga? Imamo predsjednika Vlade koji ne reagira 15 dana, ne zna odrediti prioritete, neodlučan je i pasivan i upitno je vodi li on uopće Vladu”, zapitao je Bernardić.Hina

A.K.

Comments are closed.