“Opraštam Srbima, ne opraštam Plenkoviću, Jandrokoviću i Milanoviću: Neka se izbore za ratnu odštetu kad već nisu imali hrabrosti ratovati”

Vukovarski branitelj Stipo Mlinarić, danas saborski zastupnik Domovinskog pokreta, svjedočio je na Županijskom sudu u Osijeku, na suđenju majoru JNA Vojislavu Mediću za ratni zločin u srbijanskim logorima. Nakon svjedočenja, obratio se medijima te kazao: “Ja sam govorio istinu i samo istinu i rekao sam sve što sam trebao reći. Sada je potez na državi”.

“Gdje je ratna odšteta za porušene gradove i sela? Gdje je ratna odšteta za logoraše? Gdje su sve ostale stvari koje je trebala država riješiti?”, upitao je te istaknuo kako se nada će se napraviti ono što je već trebalo biti napravljeno da “pravda bude zadovoljena”.

“Oprostio sam Vojislavu Mediću i svim Srbima, jer da nisam, vjerojatno ne bih danas ovdje stajao, kao moji brojni suborci koji su oboljeli od karcinoma ili izvršili samoubojstva. Ali ne opraštam Andreju Plenkoviću, Gordanu Jandrokoviću i Zoranu Milanoviću njihov nerad. Ako nisu bili hrabri sudjelovati u Domovinskom ratu, a nisu, sad su na pozicijama koje su im omogućili ti hrabri ljudi i neka se izvole boriti da Srbija prizna agresiju i plati ratnu odštetu za porušenu trećinu Hrvatske i za logoraše koji su propatili u logorima u Srbiji i okupiranim dijelovima Hrvatske. Kao što je Hrvatska platila 6 milijuna kuna odštete za Loru, ljudima koji su došli iz Srbije napadati Hrvatsku”, izjavio je Stipo Mlinarić.