OPREZ- Povlači se kukuruzna krupica “Lara” podrijetlom iz Republike Srbije

Krupicu "Lara" proizvodi tvrtka Granexport iz Pančeva... Prema procjeni rizika, pri konzumaciji tog proizvoda postoji rizik za zdravlje djece, dok se kod odraslih osoba rizik može očekivati u slučajevima većih konzumacija...

ilustracija

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak potrošače da se povlači i opoziva kukuruzna krupica “Lara” od jednog kilograma, podrijetlom iz Republike Srbije, lot broj L131218A, s rokom trajanja- najbolje upotrijebiti do 13. prosinca 2019., zbog povećane količine tropanskih alkaloida u proizvodu…

Prema procjeni rizika, pri konzumaciji tog proizvoda postoji rizik za zdravlje djece, dok se kod odraslih osoba rizik može očekivati u slučajevima većih konzumacija.

Krupicu “Lara” proizvodi tvrtka Granexport iz Pančeva, pakira Moravka Pro d.o.o. iz Leskovca. Distributer spornog proizvoda je tvrtka Vm2 d.o.o. iz Zagreba, na čijim web stranicama se mogu pronaći dodatne informacije.

Prema procjeni rizika, pri konzumaciji tog proizvoda postoji rizik za zdravlje djece, dok se kod odraslih osoba rizik može očekivati u slučajevima većih konzumacija.

Vlasnik proizvoda je METRO Cash&Carry d.o.o. za trgovinu sa sjedištem u Zagrebu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Kukuruzna krupica se koristi u 726 recepata

H/B.P.

Comments are closed.