Oproštaj od vukovarske ratne heroine- doktorice Vesne Bosanac. U Vukovaru je dan žalosti.

Komemorativnim skupom u 17 sati u Hrvatskom domu Vukovar bit će odana počast liku i djelu vukovarske heroine...

Foto: Dario Vračević / Radio Osijek

U Vukovaru je dan žalosti. Obitelj, prijatelji i državni dužnosnici opraštaju se od vukovarske ratne heroine – doktorice Vesne Bosanac – koja je nakon duge i teške bolesti preminula 21. ožujka u 73. godini…

Foto: Dario Vračević / Radio Osijek

Posljednji ispraćaj Vesne Bosanac krenuo je iz dvorišta Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar ,u tihoj pratnji djelatnika bolnice – njezinih dugogodišnjih suradnika i prijatelja.

„Ja sam bila mlada, tek sam počela raditi i tada sam je upoznala. Pamtim je što je bila dovoljna čvrsta, ali i dovoljno pažljiva i „mekana” prema svima oko nje, uključujući i pacijente. Uvijek je imala pažljivu riječ i uvijek je dobro držala balans između svega ružnog što nam se događalo i onih teških trenutaka koje smo imali”, rekla je Mirjana Semenić Rutko, dr.med.

Foto: Dario Vračević / Radio Osijek

Lik i djelo doktorice Bosanac- zauvijek će ostati upisani u povijest stvaranja slobodne i neovisne Hrvatske. „Došao sam iskazati joj neizmjernu zahvalu za sve što je učinila za naš narod, a poglavito za svoj Vukovar i na poseban način za ranjenike u Vukovaru. Za sve ono što je propatila u teškim danima, iskazati joj za sve što je učinila i poslije Domovinskog rata u obnovi vukovarske bolnice, u pronošenju istine o velikosrpskoj agresiji”, rekao je Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja. Dodao je kako je bila tiha i samozatajna, „ali i toliko snažna, a njezin glas i danas odzvanja u hrvatskom narodu i našem društvu sa snažnim porukama očuvanju mira i vrijednostima ljudskog života. Neizmjerno joj hvala na svemu što je učinila”, izjavio je ministar Medved.

Doktorica Vesna Bosanac pokopana je na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata. U 15 i 30 u Crkvi svetih Filipa i Jakova bit će služena sveta misa zadušnica.

Komemorativnim skupom u 17 sati u Hrvatskom domu Vukovar bit će odana počast liku i djelu vukovarske heroine.

Građani Vukovara mogu se upisati u knjigu sućuti izloženoj u predvorju Hrvatskog doma do 16 sati, izvijestio je radio-osijek.

Foto-A.K.Braniteljski portal

FOTO-Ž.M. Braniteljski portal

Počivala u miru Božjem.

D.K.

VEZANE VIJESTI

FOTO-VIDEO Ratna i poslijeratna ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac preminula je u ponedjeljak u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar