Subota, 18. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

OPTUŽNICA PROTIV NASILNOG ŽUPANA: “Ženu je pljuskao, hvatao za vrat, čupao kosu, govorio prostote…”

Požeško Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića zbog obiteljskog nasilja.

Kako je objavio DORH, optužnica je podignuta 29. prosinca 2017., a 56-godišnjaka se tereti za “počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji i kazneno djele tjelesne ozljede.”

U priopćenju koje je objavio DORH, Tomaševiću se stavlja na teret da je “od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva”

Navode i kako ju je 2. listopada 2017., s namjerom da je tjelesno ozlijedi, “udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu.”

Tomaševićeva supruga Mara supruga je optužila za zlostavljanje još u listopadu 2016., dvaput je pisala i šefu stranke Andreju Plenkoviću, upozoravajući ga na nasilno ponašanje svog muža. no reakcije su izostale. Tek kad je izbila afera iz HDZ-a su rekli  da Tomašević ne može ostati župan ako se optužbe pokažu istinitima.

Prije nekoliko mjeseci Tomaševiću je određena zabrana pristupa supruzi Mari koja ga je prijavila za obiteljsko nasilje. Policija je HDZ-ovca kazneno prijavila, a oduzeto mu je i oružje, konkretno pištolj i puška.

U međuvremenu je Tomaševiću ukinuta zabrana prilaska ženi, a nije snosio ni sankcije u vidu izbacivanja iz stranke.

Plenković se u nekoliko navrata očitovao na tu sugerirajući da bi Tomašević sam trebao podnijet ostavku,  što požeško-slavonski župan obija učiniti. “Nisam kriv”, ponavljao je Tomašević,   što su neki pak protumačili da Plenkopvić nema konzroli nad strankom. Jer,  za ranijih predsjednika HDZ-a neposlušni župan bi automatski izletio iz stranke, a danas je to tretira kao “interna stvarHDZ-a”.

No, podizanja optužnice moglo bi promijeniti stav čelništva HDZ-a i pokrenuti oštriju reakciju predsjednika Plenkovića, piše max portal.

I.V.

Najnovije

Hod za život u Zagrebu: Očekujemo zakon koji štiti pravo na život nerođenog djeteta!

Foto:Narod.hr   Hrvatska već devetu godinu zaredom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima! Geslo ovogodišnjeg Hoda je: „Glas rođenih za život nerođenih”. Danas se za zakonsku i...

Pijetet Bleiburškom proljeću smrti

Foto:Facebook   Piše:Ivan Kujundžić Akademski kipar Ivan Kujundžić objavio je na svom facebook profilu tekst pod naslovom ''Pijetet Bleiburškom proljeću smrti'', kojeg prenosimo u cijelosti: ''Ova kišna svibanjska...

Obilježavanje 79. obljetnice bleiburške tragedije i Križnoga puta

Sedamdeset devet godina prošlo je od tragedije Bleiburga i Križnoga puta kada su partizani, nakon završetka Drugog svjetskog rata, masovno ubijali zarobljene hrvatske vojnike...

Zabranjivani odgovor Ivana Meštrovića Srbima i četnicima oko Jasenovca

Foto:Galerija Meštrović   Objavljujemo  dopis kipara Ivana Meštrovića upućenog  1950. godine Adamu Pribićeviću povodom “Memoranduma o zločinima genocida počinjenih protiv srpskog naroda od strane Vlade Nezavisne...

Sljedeće godine se uvodi devetogodišnja škola, objavljen plan. “Ovo je štetno”

Foto:Pixabay   Prijedlog odluke Nacionalnog kurikuluma predškole, kojim se od 2025. namjerava uvesti devetogodišnja škola, izazvao je pretežno kritike u javnoj raspravi u kojoj se javili...