Orepić i Ikić Baniček hvale suradnju Mosta i SDP-a…

Rekao je kako je HOS stvoren kao stranačka vojska HSP-a i integriran u pobjedničku Hrvatsku vojsku, te to treba razlučiti, jer ZDS nije dio naše svakodnevice", zaključio je Orepić...

Suradnja  Mosta i vladajuće SDP-ove koalicije u Sisku, započeta konstituiranjem Gradskog vijeća, nastavljena je i razvija se u dobrom smjeru, suglasili su se o toj ocjeni ‘mostovac’ Vlaho Orepić, koji je u četvrtak posjetio Sisak i gradonačelnica toga grada SDP-ovka Kristina Ikić Baniček, koja pomoć Mosta očekuje posebno prilikom rasprave o sudbini sisačke Rafinerije nafte.

“Odluke o Ini se donose na višoj razini, pa nam je važno da se u Hrvatskom saboru čuje istina o sisačkoj rafineriji. Nedavnim neistinitim izjavama predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta stvara se kriva slika o našoj rafineriji, a nama je važna istina kako bi rafinerija opstala i kako bi se sačuvala radna mjesta”,  izjavila je Ikić  Baniček.

Vlaho Orepić je potvrdio kako je došao da pomogne i kako će on u Saboru biti glas Siska i Sisačko-moslavačke županije, za koje je rekao da su zapušteni. “Cijela Hrvatska je zapuštena i nezaštićena zemlja, pa treba mijenjati  politički sustav i ciljeve. U njoj gospodarski resursi imaju dosta preblema, kao i vaša Rafinerija. Međutim, politika je Vladi oduzela ovlasti da brine o gospodarstvu i narodu, pa te odnose treba mijenjati”, rekao je Orepić.

Za vrijeme boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji, Vlaho Orepić će osim Siska, posjetit i Petrinju, Glinu te Topusko.

Orepić: Jasenovac ne bi trebalo povezivati s pozdravom ‘Za dom spremni’

Na pitanje novinara kako komentira rasprave o HOS-ovoj ploči s ustaškim pozdravom “Za dom spremni” u Jasenovcu, Orepić je odgovorio kako se hrvatska bezidejna politika bavi temama koje nas opterećuju. “Jasenovac je mjesto pijeteta i sjećanja na žrtve koje je stvorila jedna politika, i ne bi ga se trebalo povezivati s tim pozdravom. Rekao je kako je HOS stvoren kao stranačka vojska HSP-a i integriran u pobjedničku Hrvatsku vojsku, te to treba razlučiti, jer ZDS nije dio naše svakodnevice”, zaključio je Orepić.H

I.V.

Comments are closed.