Osijek: Braniteljima dodijeljen stan, krediti i potpore za stambeno zbrinjavanje

Ključeve jednog stana te rješenja o dodjeli pet stambenih kredita i dvije financijske potpore u sklopu zbrinjavanja hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata u petak je u Osijeku uručio pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić...

ilustracija

Ključeve jednog stana te rješenja o dodjeli pet stambenih kredita i dvije financijske potpore u sklopu zbrinjavanja hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata u petak je u Osijeku uručio pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

Ove smo godine u prvih devet mjeseci stambeno zbrinuli oko 400 stradalnika Domovinskog rata, kroz 209 stambenih kredita, 111 bespovratnih financijskih potpora i dodijeljenih 80 stanova, kazao je Križić i dodao kako će se aktivnosti stambenog zbrinjavanja nastojati ubrzati.

Istaknuo je kako su ovakve aktivnosti “trajna obveza prema ratnim vojnim invalidima, bez obzira koliko ih se nalazi na listama za stambeno zbrinjavanje”.

Darko Nađ, predsjednik Odbora za branitelje i braniteljske udruge osječke Gradske uprave, izrazio je zadovoljstvo naporima Ministarstva hrvatskih branitelja koje je “prepoznalo što je najpotrebnije braniteljskoj i stradalničkoj populaciji”, ali i upozorio kako Ministarstvo nije u mogućnosti riješiti sve probleme.

Imamo mogućnosti kako to riješiti, jer imamo puno državne imovine poput državnih stanova i smatram da ih trebamo staviti u funkciju te ih što prije podijeliti hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, kazao je Nađ.Hina

A.K.