Petak, 8. studenoga 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Ostvareni snovi: Matija Kuzmić iz Veselića u općini Ribnik dobio “slastičarsku” stipendiju za školovanje u Parizu!

Matija Kuzmić iz Veselića u općini Ribnik pokraj Karlovca dobitnik je stipendije projekta Raise the Bar, koja će mu omogućiti da svoj slastičarski talent nastavi razvijati u renomiranoj školi Ecole Nationale superieure de patisserie – Ducasse & Thuries u Parizu! Uz Matiju, stipendije su dobili i Tibor Klobučar te Grgo Bačelić, a stipendije su im dodijeljene u Zagrebu, na predstavljanju vodiča Gault&Millau 2021. za Hrvatsku…

– Za mene ova stipendija znači otvaranje novih vrata u svijet slastičarstva, ispunjenje mojih dječjih snova o studiranju slastičarstva u Parizu te otvaranja vlastite artisan slastičarne. Iskustvo sudjelovanja u Raise the bar projektu mi je pokazalo da se trud i rad te želja za napretkom isplate, i mogu reći da mi je Raise the Bar promijenio život te otvorio nova vrata. Rad s članovima žirija u restoranu Noel ostat će mi zauvijek u sjećanju, jer sam upoznao svoje idole hrvatske gastronomske scene, istaknuo je Matija.

Matija Kuzmić strastveni je slastičar koji trenutno odrađuje praksu u zagrebačkom restoranu Noel, a tijekom ljeta radit će u poznatom dubrovačkom restoranu 360. Radno iskustvo započeo u Boutique Hotelu Korana Srakovčić u Karlovcu gdje je otkrio svoj talent i ljubav prema slastičarstvu.

Grgo, Tibor i Matija dijele strast za stalnim usavršavanjem i zato su se prijavili za sudjelovanje u projektu Raise the Bar kojim Coca-Cola HBC Hrvatska podržava razvoj hrvatskog ugostiteljstva i turizma ulaganjem u profesionalno usavršavanje konobara, barista, barmena, kuhara i slastičara.

Za perspektivne kuhare koji iščekuju edukaciju zasigurno ćemo još čuti, čemu u prilog i činjenica što su stipendije zaslužili jer su oduševili žiri koji čine renomirani hrvatski chefovi Hrvoje Zirojević, Marko Gajski, Igor Gudac i Bruno Vokal te voditelj i suvlasnik restorana Noel Ivan Jug.

Raise the Bar je strateška platforma Coca-Cole HBC Hrvatska koji od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Projekt obuhvaća akademiju za konobare, bariste i barmene, stipendije za kuhare, slastičare i osoblje za posluživanje te suradnju s regionalnim centrima kompetentnosti, čime Raise the Bar omogućuje usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca.

G.S.

Najnovije

Frane Tente izvjesio hrvatsku zastavu na Marjanu, Udba ga ubila u Lepoglavi 8. studenoga

Frane Tente preminuo je u Lepoglavskoj kaznionici 8. studenoga 1948. godine. Njegovo ime zauvijek će ostati upisano u hrvatsku povijest kao ime mladića koji...

Biblijska poruka 8. 11. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Sinovi svijeta naspram sinova svjetla

Lk 16, 1-8   Govoraše Isus svojim učenicima: »Bijaše neki bogat čovjek koji je imao upravitelja. Ovaj je bio optužen pred njim kao da mu rasipa...

Ministru Anušiću uručena Zlatna plaketa Hrvatskog generalskog zbora

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je u četvrtak na obilježavanju Dana Hrvatskog generalskog zbora gdje mu je u okviru svečanosti...

“Koliko su američki predsjednički izbori važni za Hrvatsku?”

Hrvatska u vanjskoj politici Washingtona ne predstavlja vruću temu kao što je to bilo u doba raspada komunističke Jugoslavije, ali pobjeda konzervativnog kandidata Donalda...

Uhićenje zbog ratnog zločina: Željko Travica izručen Hrvatskoj

Temeljem Europskog uhidbenog naloga Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku, 62-godišnji Željko Travica iz Mirkovaca uhićen je  na graničnom prijelazu Calais u Francuskoj, prilikom ulaska...