Nedjelja, 16. veljače 2025.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Ostvareni snovi: Matija Kuzmić iz Veselića u općini Ribnik dobio “slastičarsku” stipendiju za školovanje u Parizu!

Matija Kuzmić iz Veselića u općini Ribnik pokraj Karlovca dobitnik je stipendije projekta Raise the Bar, koja će mu omogućiti da svoj slastičarski talent nastavi razvijati u renomiranoj školi Ecole Nationale superieure de patisserie – Ducasse & Thuries u Parizu! Uz Matiju, stipendije su dobili i Tibor Klobučar te Grgo Bačelić, a stipendije su im dodijeljene u Zagrebu, na predstavljanju vodiča Gault&Millau 2021. za Hrvatsku…

– Za mene ova stipendija znači otvaranje novih vrata u svijet slastičarstva, ispunjenje mojih dječjih snova o studiranju slastičarstva u Parizu te otvaranja vlastite artisan slastičarne. Iskustvo sudjelovanja u Raise the bar projektu mi je pokazalo da se trud i rad te želja za napretkom isplate, i mogu reći da mi je Raise the Bar promijenio život te otvorio nova vrata. Rad s članovima žirija u restoranu Noel ostat će mi zauvijek u sjećanju, jer sam upoznao svoje idole hrvatske gastronomske scene, istaknuo je Matija.

Matija Kuzmić strastveni je slastičar koji trenutno odrađuje praksu u zagrebačkom restoranu Noel, a tijekom ljeta radit će u poznatom dubrovačkom restoranu 360. Radno iskustvo započeo u Boutique Hotelu Korana Srakovčić u Karlovcu gdje je otkrio svoj talent i ljubav prema slastičarstvu.

Grgo, Tibor i Matija dijele strast za stalnim usavršavanjem i zato su se prijavili za sudjelovanje u projektu Raise the Bar kojim Coca-Cola HBC Hrvatska podržava razvoj hrvatskog ugostiteljstva i turizma ulaganjem u profesionalno usavršavanje konobara, barista, barmena, kuhara i slastičara.

Za perspektivne kuhare koji iščekuju edukaciju zasigurno ćemo još čuti, čemu u prilog i činjenica što su stipendije zaslužili jer su oduševili žiri koji čine renomirani hrvatski chefovi Hrvoje Zirojević, Marko Gajski, Igor Gudac i Bruno Vokal te voditelj i suvlasnik restorana Noel Ivan Jug.

Raise the Bar je strateška platforma Coca-Cole HBC Hrvatska koji od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Projekt obuhvaća akademiju za konobare, bariste i barmene, stipendije za kuhare, slastičare i osoblje za posluživanje te suradnju s regionalnim centrima kompetentnosti, čime Raise the Bar omogućuje usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca.

G.S.

Najnovije

Thompson na Hipodromu u srpnju

Marko Perković Thompson ipak će održati koncert na zagrebačkom Hipodromu. Nakon što je Grad Zagreb na čelu s Tomislavom Tomaševićem odbio njegov zahtjeva za...

Biblijska poruka 16. 2. 2025. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Nova mjerila i prosudbe

Lk 6,17.20-26   Isus siđe s dvanaestoricom i zaustavi se na ravnu. Podigne oči prema učenicima i govoraše: »Blago vama, siromasi: vaše je kraljevstvo Božje! Blago vama koji...

Gdje je pokopan Andrija Artkuković koji je tadašnjeg Javnog tužitelja SR Hrvatske, a današnjeg odvjetnika Antu Nobila ismijao pred sudom?

Na dan 12.02.1986. – SAD su Jugoslaviji izručile Andriju Artukovića, ministra unutarnjih poslova Vlade Nezavisne Države Hrvatske u Drugom svjetskom ratu. Jugoslovenske vlasti Artukovića,...

Kompletan transkript govora J.D. Vancea u Münchenu 14. veljače

ROČITAJTE CIJELI GOVOR KOJI JE UZDRMAO KOMPLETNI LEFTARDSKI, DEKADENTNI EU POREDAK I VLASTODRŠCE, MEĐU NJIMA I "NAŠE" BRISELSKE APARTČIKE - JEDAN OD NAJJAČIH I...

Desetljeće od (sigurne) kanonizacije Bl. Alojzija Stepinca

Ako je grijeh, kao što propituju neki (hrvatski) katolici, biti žalostan zbog toga što papa Franjo (još!) ne priznaje svetost Bl. Stepinca, onda su...