OSVIJETLIMO SVIJET! SVI EKRANI S REKLAMAMA NA TIMES SQUAREU SE UGASILI, POJAVILA SE POSVE DRUGA PORUKA…

Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana počastila je promatrače na Times Squareu u New Yorku izložbom Rođenja Krista na svojim reklamnim panoima. Ugasili su se svi jumbo ekrani na Times Squareu i Petoj aveniji kojima je svrha reklamirati poznate svjetske robne marke i po prvi put se na njima pojavila sasvim drugačija poruka, stavljajući Isusa Krista u središte Božića, nasuprot komercijalizaciji kojoj već desetljećima svjedočimo. Lijep je trenutak kada se sve ugasi i prikaže navještaj velike Božje ljubavi prema nama.

Događaj se dogodio 27. studenog kada je LDS pokrenuo svoju godišnju inicijativu Light the World (Osvijetlimo svijet). “Dok se počinjemo nadati da će u svijetu biti više svjetla, pozivamo sve da osvijetle svijet,” rekao je starješina Sedamdesetorice područja David Buckner za Church Newsroom . “Danas to započinjemo kao proces nade, obećanja i radosti koji je svijetu tako očajnički potreban.”

Prema LDS Livingu , devet nacionalnih i globalnih predstavnika neprofitnih organizacija bilo je prisutno na otvaranju Times Squarea i sudjeluju u kampanji Svjetlo svijeta.

“Oduševljeni smo što smo u partnerstvu s Crkvom Isusa Krista svetaca posljednjih dana,” rekao je Michael J. Nyenhuis, predsjednik i izvršni direktor UNICEF-a u SAD-u. “Mislimo da je ovo jedna od zaista briljantnih stvari koje se događaju tijekom božićne sezone. U vrijeme takve podjele u našoj zemlji i svijetu, ovaj napor stvarno okuplja ljude.”

Otprilike dvadeset sedam digitalnih zaslona osvijetljenih po cijelom Times Squareu s tamnoplavim zvjezdanim prizorima iz Rođenja, pozivom da pustite da vaše svjetlo zasja i pozivom da se prisjetimo Isusa Krista ove božićne sezone, što uključuje Ivana 8:12 , gdje Isus kaže , “Ja sam svjetlo svijeta.”

“Times Square je možda najsvjetlije mjesto na licu svijeta”, rekao je monsinjor Kevin Sullivan iz katoličkih dobrotvornih organizacija i Nadbiskupije New Yorka za Church Newsroom. “Osvjetljenje svijeta je sada potrebno više nego ikad. Catholic Charities je ponosan na partnerstvo s Crkvom Isusa Krista svetaca posljednjih dana i drugim organizacijama koje donose svjetlo u vrlo mračni svijet.”

Osim jaslica, LDS je u sklopu svojih kampanja uveo i “strojeve za darovanje”. Strojevi će također biti dostupni u 60 drugih gradova diljem svijeta, više nego dvostruko u prošloj godini s 28 gradova.

U međuvremenu, Times Square Giving Machines premješteni su na svoju stalnu lokaciju za odmor ispred Crkve našeg Spasitelja na 59 Park Avenue.