OTIŠAO JE JOŠ JEDAN OD NAS: Ministar Medved – ‘U velikoj smo tuzi, Pajo je bio veliki ratnik i izniman čovjek’…

Pajo se u Rakitju pojavio 5. 11. 1990. godine i jedan je od osnivača 1. gardijske brigade. Prošao je sva ratišta, dva ranjavanja, od toga jedno u trbuh. Unatoč ratnoj kalvariji, nastavio je živjeti kvalitetno i pozitivno… Trudio se, imao je ženu i dvoje djece, bez ikakvih poticaja otvorio je OPG i napravio kuću...

Željko Tošić -Pajo

Preminuo je Željko Tošić Pajo-TIGAR, dvaput ranjavan i višestruko odlikovan pripadnik Prve gardijske brigade Hrvatske vojske, legendarnih Tigrova, istinski heroj obrambenog Domovinskog rata.

Niz umiranja hrvatskih branitelja nastavio se iznenadnom smrću Željka Tošića – Paje (1965). Smrt jednog od osnivača Tigrova potpuno je „pokosila” braniteljski svijet koji svjedoči o njegovom briljantnom ratnom putu bez mrlje, ali i sve njegove poznanike koji ističu kako je Pajo i u poraću bio izuzetan čovjek koji bi mnogima mogao poslužiti za primjer.

Na fotografijama dostupnim na društvenim mrežama kod Željka Tošića – Paje je uvijek bilo živo, svraćali su znani i neznani, a najviše njegovi ratni prijatelji, pripadnici Trigrova.

Željko Tošić Pajo (u bijeloj vesti ) s ratnim prijateljima na obljetnici osnutka Tigrova

Njegov prvi zapovjednik, Damir Šimunić, s velikom je tugom i isprekidanim riječima kazao ovo:

Pajo se u Rakitju pojavio 5. 11. 1990. godine i jedan je od osnivača 1. gardijske brigade. Prošao je sva ratišta, dva ranjavanja, od toga jedno u trbuh. Unatoč ratnoj kalvariji, nastavio je živjeti kvalitetno i pozitivno… Trudio se, imao je ženu i dvoje djece, bez ikakvih poticaja otvorio je OPG i napravio kuću. Zračio je nečim što je teško opisati. To je jedan od onih ljudi u čijem društvu stalno želite biti. Mi smo se vidjeli u subotu i ništa nije dalo naslutiti da će se ovo dogoditi. Cijepao je drva i samo se srušio… Tko zna, imao je taj lutajući geler u trbuhu… – s teškoćom nam je ispričao Šimunić.

Ilija Vučemilović-Mungos napisao je na svom FB -Bože, znam da je nama nerazumljivo ali zašto,dokad ….. iznenada nas je napustio još jedan TIGAR naš PAJO ….laka ti Hrvatska gruda prijatelju…

-Udruga Ratnih Veterana 1.gbr organizira prijevoz za odlazak na posljednji ispraćaj našeg suborca i brata Željka Tošića PAJE….
-Posljednji ispraćaj bit će 14. 09. Četvrtak u 16.00 sati u Lukaru općina Promina.
Svi zainteresirani mogu se javiti osobno meni (098 508 868) ili u udrugu…napisao je Vučemilović.

O Pajinoj veličini i ljudskosti za dnevno.hr posvjedočio je i ministar Tomo Medved koji je ovo vrlo teško podnio:

– Pajo je bio čovjek koji je otpočetka bio s nama i s nama je ostao do zadnjeg dana. Vrijedan, pošten, uvijek svima dostupan…Bio je to čovjek s iznimno pozitivnom energijom i zato smo ga svi voljeli. Ovo je veliki gubitak za nas. Izgubili smo velikog ratnika i još većeg čovjeka – rekao je ministar.

Sprovod Željka Tošića – Paje bit će u  četvrtak 14.9. u 16 sati na mjesnom groblju u Lukaru-Općina Promina.

Uredništvo Braniteljskog portala izražava najiskreniju sućut obitelji i suborcima Željka Tošića – Paje.

S.V./B.P.

Comments are closed.