FOTO Otvoreno vojno sportsko natjecanje “ “Izazov tjelesne spremnosti-Viribus unitis”

Osim vrha sustava domovinske sigurnosti, natjecanje su podržali vrhunski sportaši i ugovorni pričuvnici Oružanih snaga braća Nenad i Neven Žugaj, te Martin i Valent Sinković...

Foto-MORH

Četvrto vojno sportsko natjecanje “Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis” koje okuplja 120 natjecatelja, od kojih je 14 žena, a sudjeluju pripadnici Hrvatske vojske, MUP-a, HGSS-a, Ministarstva pravosuđa i Hrvatske vatrogasne zajednice, počelo je u utorak sa ciljem promicanja zdravog načina života i sportskih aktivnosti, podizanja borbene spremnosti te poticanja zdravog natjecateljskog duha.

Natječu se pojedinci i ekipe u disciplinama: zgibovi, potisak, marinac preko, nabačaj, hodanje sa opterećenjem, obrnuto povlačenje, podizanje nogu do šipke, podizanje koljena na prsa, row (veslanje), bacanje lopte u zid te nabačaj uz čučanj i potisak, stoji u priopćenju MORH-a.
Foto-MORH

“Ovo je idealna prilika za vidjeti pripadnike Hrvatske vojske u zajedništvu s drugim kolegama. Samo kroz sinergiju svih vas možemo postići rezultate kakve naša domovina treba. Kroz zdravo natjecanje, druženje u športu i prijateljski rivalitet, razvijajte te odnose i pomažite jedni drugima biti boljima”, rekao je na otvorenju ministar obrane Damir Krstičević.

Foto-MORH

Krstičević je naglasio kako hrvatski vojnici, ali i svi ostali, inspiraciju mogu pronaći u primjeru hrvatskih tenisača, koji su postigli sjajan uspjeh u Davis Cupu, te nogometnoj reprezentaciji koja je ovog ljeta pronijela glas o Hrvatskoj širom svijeta.

Podsjetivši na žrtvu hrvatskih branitelja za vrijeme Domovinskog rata, načelnik Glavnog stožera OS RH general Mirko Šundov istaknuo je kako je dužnost i zadaća pripadnika Hrvatske vojske neumorno, sustavno i profesionalno služiti svojoj domovini, a održavanje fizičke spreme je preduvjet da se postane vrhunskim profesionalnim vojnikom.

“Viribus unitis” u organizaciji je Počasno-zaštitne bojne i održava se u znak sjećanja na časničkog namjesnika Antu Malića koji je poginuo 1995. tijekom operacije Skok-2. Zapovjednik Počasno-zaštitne bojne Elvis Burčul istaknuo je kako su upravo hrvatski branitelji oni kojima se natjecanje mora posvetiti.

Foto-MORH

“Vjerujemo kako ćemo ovo natjecanje uskoro proširiti i izvan granica Hrvatske, te tako uključiti i pripadnike oružanih snaga iz drugih zemalja članica NATO-a”, rekao je Burčul.

Osim vrha sustava domovinske sigurnosti, natjecanje su podržali vrhunski sportaši i ugovorni pričuvnici Oružanih snaga braća Nenad i Neven Žugaj, te Martin i Valent Sinković.

M.M.

 

 

Comments are closed.