OVE GODINE BEZ “PUTA OLUJE”! PU Dinaridi: “MORH je odbio pružiti logističku potporu, MORH: “Lažu!”

Planinarska Udruga Dinaridi poručila je da ovogodišnji organizirani pohod “Put Oluje”, koji se tradicionalno održava od 2011., neće biti realiziran zbog navodnog izostanka logističke potpore MORH-a, uključujući kamione, vozače i vojnu potporu.

“Obavještavamo sve one koji su htjeli ove godine na organizirani pohod “Put Oluje” koji naša Udruga tradicionalno organizira od 2011. da za ovu godinu nismo još uvijek dobili logističku potporu MORH-a, kamioni, vozači, vojnici potpore…. Obzirom na kratki vremenski rok, ove godine NEĆE BITI ORGANIZIRANOG POHODA! Žalimo zbog ove situacije, ali bez ove potpore organizacija je neizvediva!”, poručili su iz društva.

Međutim, iz Ministarstva obrane poručuju da su, suprotno navedenim tvrdnjama, odgovorili na zahtjev Udruge Dinaridi te da su bili spremni pružiti navedenu logističku potporu za organizaciju “Puta Oluje”. Tvrde da su, unatoč pozitivnom odgovoru i ponuđenoj potpori, u Planinarskoj Udruzi Dinaridi odustali od organizacije pohoda.

“Ministarstvo obrane je u petak 14. srpnja 2023. godine uputilo pozitivan odgovor prema Planinarskoj udruzi Dinaridi gdje ih je izvijestilo kako je u mogućnosti pružiti navedenu potporu za organizaciju predmetne aktivnosti.

Napominjemo pritom kako je zamolba Planinarske udruge Dinaridi u Ministarstvu obrane zaprimljena 19. lipnja 2023. godine te kako su djelatnici MORH-a oko organizacije predmetne aktivnosti bili i u telefonskom kontaktu s predstavnicima spomenute udruge.

Međutim, na pozitivno očitovanje MORH-a za sudjelovanjem pripadnika HV-a i potpori MORH-a u predmetnoj aktivnosti, iz Planinarske udruge prema Ministarstvu obrane u ponedjeljak 17. srpnja 2023. godine upućen je odgovor kako odustaju od svog zahtjeva”, poručili su iz MORH-a.