OVO je napitak koji smanjuje anksioznost u samo tjedan dana

Također, može imati smirujući učinak na dio živčanog sustava koji je odgovoran za anksioznost...

ilustracija

Znanstvenici su dokazali da nedostatak magnezija utječe na anksioznosti kad su otkrili da su dodaci prehrani, koji sadrže puno magnezija, smanjili anksioznost kod umjereno anksioznih pojedinaca.

Magnezij je potreban za 300 biokemijskih tjelesnih reakcija, a igra važnu ulogu u brojnim procesima kao što su: održavanje zdravog imunološkog sustava, reguliranje otkucaja srca, jačanje kostiju, proizvodnja energije, regulacija šećera u krvi itd.

Preporučeni dnevni unos magnezija je između 320 i 400 miligrama dnevno, a prosječna odrasla osoba dobije manje od 250 miligrama.

Osim toga, magnezij je izuzetno bitan za normalno funkcioniranje mozga jer može smanjiti upalu mozga, suzbiti reakciju na stres i promicati normalizaciju neurotransmitera. Također, može imati smirujući učinak na dio živčanog sustava koji je odgovoran za anksioznost, donosi centarzdravlja.hr.

Ako niste sigurni uzimate li dovoljno magnezija, ovo su neki od znakova da vam treba više ovog vrijednog minerala:

  • imate poteškoća sa spavanjem ili nesanicom
  • jako ste razdražljivi, često bez ikakvog razloga
  • osjetljivi ste na buku
  • zabrinuti ste, depresivni ili nemirni
  • patite od bolnih mišića ili mišićnih grčeva, trzanja ili podrhtavanja
  • patite od krhkih kostiju ili osteoporoze

Postoji način da se napravi jednostavan anti-anksiozni napitak. Glavni sastojak je, kao što pretpostavljate, magnezij, a cijeli recept možete pronaći ovdje.

Ako niste ljubitelji dodataka prehrani, možete konzumirati namirnice koje su bogate magnezijem, a to su: tamno lisnato povrće, sjemenke bundeve, crni grah, losos, kopriva tamna čokolada, avokado, tofu i banane.

H.H.