OVO JE STRAŠNO! Otkrivena i 14. lažna diploma!Tko sve predaje učenicima? Koliko je još lažnih profesora i ostalih??

Nakon što je ministrica obrazovanja pokrenula provjeru vjerodostojnosti diploma u sustavu obrazovanja, lažne se otkrivaju gotovo svakodnevno. Sada ih je već četrnaest…

O tome, ali i kako riješiti nedostatak učitelja i profesora te koja će njezina poruka biti dobije li gradonačelnik Zagreba Milan Bandić počasni doktorat Zagrebačkog sveučilišta, za HRT je govorila ministrica Blaženka Divjak,prenosi narod.hr.

“I kad nemamo pojma imamo stav”, parafrazirala je ministrica Divjak stih iz jedne od pjesama Hladnog piva, dodavši da je provjera vjerodostojnosti diploma za zaposlenike u sustavu obrazovanja jaka antikorupcijska mjera.

“Treba vratiti povjerenje u sustav i svatko treba preuzeti svoj dio odgovornosti”, kaže.
Dosad je u sustavu obrazovanja otkriveno 13 lažnih diploma. Je li to točno?

“Zapravo je ukupni broj otkrivenih lažnih diploma 14.” Uz danas objavljenu lažnu diplomu PMF-a iz Splita za “profesora” iz škole u Dubrovniku, rekla je da je lažna diploma otkrivena i kod jednog zaposlenika Škole za cestovni promet.

Na tvrdnju novinarke HRT Sunčice Findak da su i ti profesori ocjenjivali učenike na kraju njihovih školovanja, rekla je da sustav treba očistiti od varalica.

“Učenici neće snositi posljedice nečije prijevare, a oni koji su varali snosit će posljedice”, rekla je.

Opovrgnula je ukidanje malih područnih škola, rekavši da je u pitanju “lažna vijest”, koju su iskoristile “jedna politička stranka i neke županije za različite politikantske ideje”.

“Ministarstvo daje podatke i ciljeve, smjernice, a županije i gradovi su te koje predlažu mrežu škola na svom području.”

“Sigurna je da reforma prolazi ili pada u učionici, a pri tome najveći teret podnose učitelji. Unutar Vlade razgovara se o povećanju plaća svima, a ona posebno zagovara nagrađivanje najboljih i njihovo napredovanje”.

‘Treba povećati satnicu hrvatskog i matematike, svaki dan omogućiti tjelesni’

“Treba se povećati satnica temeljnih predmeta – hrvatskog jezika, matematike. Treba i omogućiti da djeca svaki dan imaju tjelesni i da svoje potencijale razviju u školama – umjetničko izražavanje, istraživanje, volontiranje, sve što pripada razvoju cjelokupne osobnosti”, smatra ministrica Divjak.

“Kolegice i kolege, nemojte nas podcjenjivati”, kazala je članovima Senata zagrebačkog Sveuilišta uoči odluke o počasnom doktoratu za gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Dok Divjak svojom reformom teži uništiti sve državotvorne odrednice,na drugoj strani Srbija ne pokazuje ni minimum kajanja podlo potpirujući vatru…

“Sveučilište ima autonomiju, ali odgovornost na članovima Senata je velika i zato je potrebno sve uzeti u obzir, ne samo prijedlog nego i čitav nečiji životni put i poruku koja se takvom dodjelom šalje”, rekla je Divjak, prenosi narod.hr.

T.H.


Comments are closed.