OVO JE VIDEO KOJI TREBATE VIDJETI: Pukovnik Petar Janjić Tromblon svjedoči o strahotama koje su se dogodile u Vukovaru, na Ovčari i u srpskim koncentracijskim logorima

Poslije logora imao je 21 operaciju te je 1993. godine umirovljen u činu pukovnika Hrvatske vojske...

Petar Jnjić-Tromblon-Foto-screenshot

Pukovnik Hrvatske vojske Petar Janjić Tromblon govori o tome što su on, njegovi suborci, ranjenici i prijatelji proživjeli nakon što su srpski agresori zajedno sa jugofašističkom jna upali u Vukovar.

“Nakon pada Grada srbočetnički agresori su od Vukovara napravili najveći koncentracijski logor u Hrvatskoj. Dan kasnije počelo razdvajanje muškaraca od žena, Srba i nesrba, branitelja i civila, odvajali su pokretne od nepokretnih i to uglavnom u svrhu stvaranja grupa za pogubljenje…”

Pukovnik Petar Janjić (1963.) u obranu Hrvatske pristupio u kolovozu 1991. godine, prilikom prvog većeg napada četnika i JNA na Vukovar. Za vrijeme bitke za Vukovar dobio je nadimak Tromblon.

Tijekom srpske agresije na Vukovar – piše u Janjićevoj biografiji na Wikipediji – uništio je 29 tenkova. Ranjavan je četiri puta, a nakon pada Vukovara odveden je u logor Sremska Mitrovica s ostalim suborcima, gdje je sustavno maltretiran i mučen devet mjeseci.

Poslije logora imao je 21 operaciju te je 1993. godine umirovljen u činu pukovnika Hrvatske vojske.

Knjigu ”Žedni krvi gladni izdaje” objavio je 2004. godine u kojoj je u detalje opisao svoj ratni put u Vukovaru, svakodnevne borbe i pokušaje probijanja obrambenih linija hrvatskih branitelja Vukovara i Borova Naselja te bjesomučna granatiranja grada i cjelokupno stanje u Vukovaru 1991. godine.

Petar Jnjić-Tromblon, inače često javno i iz prve ruke govori na masovnom stratištu Ovčari i svjedoči o brutalnoj srpskoj agresiji i teškim mukama koje su prolazili hrvatski branitelji u obrani Vukovara, a poslije o mukama i brutalnosti srba nad zatočenicima srpskih koncentracijskih logora u kojem je i sam bio i prošao stravično maltretiranje te je kao takav izišao iz logora sa 39 kilograma..

U svojoj knjizi je oštro napao i tadašnji državni vrh Hrvatske zbog nepružanja pomoći braniteljima Vukovara tijekom opsade grada.

Opisi pukovnika Janjića pokazuju kako je Vukovarski zločin bio isplaniran i dobro pripremljen za trenutak kada će se Hrvati i nehrvati lojalni Hrvatskoj naći u srpskim rukama, sudbina koja je čekala i mnoge druge hrvatske gradove i sela, ali i mučenja koja su stotine tisuća u Hrvatskoj izbjegla upravo zbog herojske obrane Vukovara u brutalnoj srbočetničkoj agresiji , potpomognute tzv jugofašističkom jna koja je Vukovar sravnila sa zemljom.

VEZANE VIJESTI

PETAR JANJIĆ ŽESTOKO PO RADNIĆU: ‘Ja, Tromblon, ‘torbar i lopov’, poručujem “heroju Radniću”…