Paklena noć koju će biti teško zaboraviti: pogledajte kakav su horor noćas proživljavali mještani Krila Jesenica i Gornje Podstrane

Sa strahom se pogledavalo prema plamtećem brdu, pilala su se stabla oko kuća, mještani su bili spremni i sami braniti svoje domove od vatre...

Foto Zvonimir Barišin, Vojko Bašić / HANZA MEDIA

Kiša koja je pala u ranim jutarnjim satima donijela je spas mještanima i gasiteljima na opožarenim područjima u Krilu Jesenicama, Bajnicama i Donjoj Podstrani.

Foto Zvonimir Barišin, Vojko Bašić / HANZA MEDIA

Dramatični trenutci koje su noćas doživjeli stanari područja zahvaćenih vatrom

Gori u Krilu Jesenicama, Podstrani i Bajnicama

Pripadnici Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) Hrvatske kopnene vojske OS RH, njih 98, poslani su u petak ujutro na ispomoć vatrogascima na požarišta Krila-Jasenice i Podstrana kod Omiša, na zahtjev Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Također, odobreno je i angažiranje četiri Canadaira CL-415, koji će se angažirati ovisno o meteo uvjetima, a u pripravnosti se nalazi i jedan helikopter MI-8MTV, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Kiša koja je jutros nešto poslije 7 sati počela padati na području Krila Jesenica, Bajnica i Podstrane, u kojima je sinoć buknuo veliki šumski požar, vatru je stavila pod kontrolu gasitelja, doznaje se od zapovjednika splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Ivana Kovačevića.

Na terenu su i 143 gasitelja sa 44 vozila sa splitskog, šibenskog, zadarskog i dubrovačkog područja te vojnici.

Uz pomoć kiše, gasitelji su vatru stavili pod nadzor, no stanovništvo cijelog područja još uvijek je u šoku nakon dramatične noći u kojoj su s plameni jezici uzdizali i do deset metara u vis.

Sa strahom se pogledavalo prema plamtećem brdu, pilala su se stabla oko kuća, mještani su bili spremni i sami braniti svoje domove od vatre.

I.V.