Subota, 18. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Pakleni plan na festivalu sotonizma

Piše: Ivan Matić – Nević

 

Marko Purišić, ti si naš moralni pobjednik u Izboru za pjesmu Eurovizije. Bravo majstore, ponosni smo na tebe. Hrvatsko srebro, zlatnoga sjaja.

Uostalom, imao si više glasova publike, nego “pobjednik ili pobjednica”, Švicarac ili Švicarka, ili dvospolac, bipolaran ili nepolaran. Ne znam kako se ti likovi već identificiraju u ovome ludom svijetu i u pomaknutoj stvarnosti, s protuprirodnim stavovima i praksama života.

Vještičja kruna pobjedniku

Nažalost, glazbeni “stručni žiriji” je presudio, a možda je tako i bolje. (Ne)deklarirana “Irska” vještica, (ne)skrivena sotonistička “diva”, stavila je svome kolegi, pobjedniku Eurovizije, “vještičju krunu”. On je tako “okrunjen” zapjevao svoju pobjedničku pjesmu, koja ni po kojoj kategoriji glazbe može parirati našem Baby Lasagne hitu. Inače, podsjetit ću, “hrvatski” žiri je toj sotonističkoj “Irkinji”, specifičnoj glazbenoj umjetnici, dao – 8 bodova?!

Festival nastranosti i sotonizma

I kad bolje razmislim, možda je i bolje da taj i takav Eurosong – dok ne prođe svoju katarzu, riješi se nastranosti i sotonizma, te se vrati normalnom glazbenom festivalu, kao prije 25 i više godina – ne približava mojoj Hrvatskoj.

Nepoštovani sotonisti i korifeji nastranosti, ovaj put ste se provukli – uz “asistenciju” žirija, vaših glazbenih i životnih trbuhozboraca – pripremite se, sljedeći put će (glasačka) publika do kraja progledati i dati svoje glasove vašim oponentima. I vi, kao i vaše pjesme i scenski nastupi uskoro odlaze u ropotarnicu povijesti.

Marko, ponavljam, ti si naš moralni pobjednik u kaljuži amorala. A sebi prigovaram da sam ispao (opet) naivan vjerujući da se svijet iz svojih opačina i nastranosti mijenja na bolje. No, morat će, prije ili kasnije. Ili nas doslovno – neće biti.

Ponavljam, ovo je bilo prestrašno, vrhunac krađe. Marko je naš pobjednik, malog čovjeka, Hrvata i Europljanina, njega je izabrala publika. No, bezbožni “gremiji” i velike hulje – brižno raspoređeni u žirije u (gotovo) svim državama – imali su lukavi plan. I pakleni plan im se ostvario. Neka im bude. Opet ili još samo ovaj put.

Po onoj narodnoj: “Možeš kako hoćeš čovječe, ali ne možeš dokle hoćeš”. Svatko može biti zao, svatko može učiniti nešto loše i svatko se može tako ponašati, ali nitko ne može to raditi neometano i dovijeka, pogotovo ako time ugrožava druge ili ponižava ili ako vrijeđa (inteligenciju) drugih.

Besramna krađa

Pokrali ste nas, bešćutno ste Marku uzeli pobjedu, i mi to znamo – vama će Bog suditi. Ne mi. Pozdrav. Uživajte. Nećete dugo. Uostalom, Švicarcu/Švicarci pao je nagradni mikrofon prilikom pjevanja “pobjedničke” pjesme i rasuo se u tisuću komadića. Jer ju nije dobio onaj tko ju je zaslužio – Baby Lasagna. Pametnom dosta. Amen.

Najnovije

Hod za život u Zagrebu: Očekujemo zakon koji štiti pravo na život nerođenog djeteta!

Foto:Narod.hr   Hrvatska već devetu godinu zaredom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima! Geslo ovogodišnjeg Hoda je: „Glas rođenih za život nerođenih”. Danas se za zakonsku i...

Pijetet Bleiburškom proljeću smrti

Foto:Facebook   Piše:Ivan Kujundžić Akademski kipar Ivan Kujundžić objavio je na svom facebook profilu tekst pod naslovom ''Pijetet Bleiburškom proljeću smrti'', kojeg prenosimo u cijelosti: ''Ova kišna svibanjska...

Obilježavanje 79. obljetnice bleiburške tragedije i Križnoga puta

Sedamdeset devet godina prošlo je od tragedije Bleiburga i Križnoga puta kada su partizani, nakon završetka Drugog svjetskog rata, masovno ubijali zarobljene hrvatske vojnike...

Zabranjivani odgovor Ivana Meštrovića Srbima i četnicima oko Jasenovca

Foto:Galerija Meštrović   Objavljujemo  dopis kipara Ivana Meštrovića upućenog  1950. godine Adamu Pribićeviću povodom “Memoranduma o zločinima genocida počinjenih protiv srpskog naroda od strane Vlade Nezavisne...

Sljedeće godine se uvodi devetogodišnja škola, objavljen plan. “Ovo je štetno”

Foto:Pixabay   Prijedlog odluke Nacionalnog kurikuluma predškole, kojim se od 2025. namjerava uvesti devetogodišnja škola, izazvao je pretežno kritike u javnoj raspravi u kojoj se javili...