Pala velika prodajna platforma na Darknetu – U akciji policije je zaplijenjeno gotovine u visini od 550.000 eura i skupocjeni automobili.

U akciji je zaplijenjeno i gotovine u visini od 550.000 eura te nekoliko skupocjenih automobila...

Istražni organi u Njemačkoj ugasili su jednu od najvećih ilegalnih prodajnih platformi unutar tzv. Darkneta, dijela interneta koji uglavnom služi za ilegalne radnje, priopćila je policija u Frankfurtu na Majni…

– Proteklih dana uhitili smo tri osobe u starosti od 22 do 31 godine iz Wall Street Marketa, druge po redu po veličini prodajne platforme u Darknetu, priopćilo je glavno državno tužiteljstvo u petak u Frankfurtu.

Wall Street Market je imao 1,15 milijuna mušterija i preko 5400 registriranih trgovaca. Platforma je služila za ilegalnu prodaju narkotika, ali i ukradenih osobnih podataka, krivotvorenih dokumenata i ilegalnog softvera. Policija je zaplijenila i server preko kojeg je funkcionirala ova ilegalna platforma. U akciji je zaplijenjeno i gotovine u visini od 550.000 eura te nekoliko skupocjenih automobila.

Zatvaranju ilegalne platforme je prethodila višemjesečna istraga obavljena u suradnji s vlastima u SAD-u i Nizozemskoj, a u u istragu je bila uključen i Europol. Vlasti u SAD-u su uhitile dvojicu osumnjičenih zbog prodaje narkotika preko Darkneta.H

D.K.