Panika u IDS-u: Miletić i Flego krenuli u agresivnu kampanju protiv Zagreba neistinama, obmanama i manipulacijama

Oni bi zatvorili tunel Učku, stvorili Republiku Istru, za koju su sve pripremili, putovnicu, kojom se već Boris Miletić pohvalio na FB, grb, zastavu , monetu, radio postaju na internetu, ali sve sa hrvatskim kunama, jer već dvije godine Istra povlači iz Državnog proračuna tri milijarde kuna više nego što uplaćuje u njega...

Združenim snagama laži, obmane i manipulacije- Mirko i Slavko

IDS-ov dvojac Boris Miletić i Valter Flego kao čuveni “partizanski dvojac Mirko i Slavko” opleli po Zagrebu,  jedan drugom čuvaju leđa, nadopunjuju se neistinama, obmanama i manipulacijama.

Za ništa oni nisu krivi,  za sve je kriv Zagreb. Njihova politika je donijela procvat Istre, koju usput samo oni vide, radnici Uljanika ne vide,  a prije Uljanika i radnici mnogih pulskih poduzeća koje je IDS-ova politika uništila, nisu vidjeli.

Oni štite Istru od zlog Zagreba, od povampirenih ustaša , od klerofašista, od Thompsona, od Hrvatske vojske, od hrvatskih aviona koji neće letjeti iznad istarskog neba…..

Samo je ne štite od njihova posezanja za bogatstvom Istre! Tu je Istra ostala neobranjena i poharan od njih , samo od njih!

Oni bi zatvorili tunel Učku, stvorili Republiku Istru, za koju su sve pripremili, putovnicu, kojom se već Boris Miletić pohvalio na FB, grb, zastavu , monetu, radio postaju na internetu, ali sve sa hrvatskim kunama, jer već dvije godine Istra povlači iz Državnog proračuna tri milijarde kuna više nego što uplaćuje u njega.

ISTARSKA PUTOVNICA

Oni su za multikulturalizam, suživot i toleranciju, ali samo sa njima podobnima. koje su kupili našim novcima iz gradskog i županijskog proračuna, koji za uzvrat za njih glasuju na izborima. Ostali neistomišljenici i nepotkupljivi su nepodobni, jer nisu njihovi glasači. A među nepodobne spadaju i istarski Hrvati i oni koji su od “priko Učke“, koje je “vražja ferata dopeljala” osim Srba, Roma, Jugoslovena, bivših pripadnika JNA i njihovih obitelji.

Oni urbanizacijom pretvaraju poljoprivredno zemljište u građevinsko,  preprodaju istarsku zemlju kao da je njihova dota, bogate se na račun Istrana, kojima će nakon njihove vladavine ostati spaljena zemlja. U Istri su se kroz povijest izredali razni vladari, ali  kada su otišli , istarska zemlja ostala je Istranima, no nakon IDS-ove vladavine neće ni zemlju imati , biti će podstanari u nekoć svojoj Istri.

MILETIĆ ISTRA.jpeg

Valter Flego je doslovno u duhu Mirka i Slavka svojim prisustvom uveličao zamislite Susret bivših omladinskih aktivista Istre, Hrvatskog primorja, kvarnerskih otoka i Gorskog kotara: Učka 2019 koje se  održao ispred bivšeg Ininog odmarališta, a u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Istarske i Primorsko goranske županije i Regionalnog odbora bivših omladinskih aktivista.

Za nepovjerovati! Susret bivših omladinskih aktivista ??? 

A još su nevjerojatnije riječi koje je župan tom prigodom izgovorio;“Znate li zašto smo pobijedili u Drugom svjetskom ratu? Jer smo bili hrabri i odlučni, jer smo imali viziju i želju, dakle sve ono što današnji politički Zagreb nema. Fali odlučnosti, vizije, strategije”

Župan, dakle dužnosnik u Republici Hrvatskoj priča o Drugom svjetskom ratu??? Valter Flego rođen 1972. godine priča da je pobjedio u Drugom svjetskom ratu? Doslovno je potpuno izgubio politički i dužnosnički kompas, izgubio se u vremenu i prostoru.

Tko je pobjedio u Drugom svjetskom ratu, izgovara u Republici Hrvatskoj??? Flego ne prihvaća da mu nema više Jugoslavije! Pobjednici u Drugom svjetskom ratu borili su se za Jugoslaviju, a Jugoslavije više nema, propala je u krvavom ratu, koji su izazvali upravo ti njegovi pobjednici!!!

Valter Flego što prelazi granice, prelazi, a on kao državni dužnosnik u Republici Hrvatskoj govori o pobjedi u Drugom svjetskom ratu, a ti isti pobjednici bili su agresori na Republiku Hrvatsku u Domovinskom ratu. Apsurdno!

Apsurdno ponašanje jednog Župana u Republici Hrvatskoj!

Da predočim  malo povijesni kontekst te pobjede u Istri kojom se hvali Valter Flego;

Nakon kapitulacije Italije 8.rujna 1943.godine, istarski rodoljubi su se organizirali , izdali Proglas o sjedinjenju sa maticom zemljom Hrvatskom 13,rujna 1943.godine

Duh Istre ostao je nepokoren. Mi nismo htjeli postati poslušno roblje.

U ovim odlučnim časovima naš narod pokazao je visoku nacionalnu svijest. Dokazao je svima i svakome da je Istra hrvatska zemlja i da će hrvatska ostati !

Svojim vlastitim snagama, ne čekajući da im drugi donesu slobodu, Istrani su ustali, jurnuli na kasarne uhvatili čvrsto oružje u svoje ruke, da njime brane svoje pravo i slobodu. Otvorena su vrata zloglasnih tamnica, i pušteni na slobodu dični sinovi nikad pokorene Istre. Ne ćemo više nikad dozvoliti, da se našom sudbinom drugi poigrava.

RODOLJUBI ISTRE

Talijanski garnizoni u našim su rukama. Talijanski vojnici bježe sa naše rodne grude. Prvi put u istoriji uzima narod kormilo u svoje ruke.

ISTRA SE PRIKLJUČUJE MATICI ZEMLJI I PROGLAŠUJE UJEDINJENJE SA OSTALOM BAŠOM HRVATSKOM BRAĆOM

ISTRANI

Držimo čvrsto oružje u našim rukama!    Stanimo na branik naše slobode. Ne dajmo je više nikome za živu glavu! Moramo da ostanemo svoji na svome.
Budimo disciplinirani i slušajmo upute naše narodne vlasti: naših NARODNO-OSLOBODILAČKIH ODBORA.     

To je Proglas Narodno-oslobodilačkog odbora Istre, koji je pročitao Ljubo Drndić nakon što je Joakim Rakovac otvorio skup u Pazinu 13.rujna 1943.godine.

U odluci od 13. rujna 1943. godine se niti jednom rječju ne spominje Jugoslavija,makar je predsjedavajući Joakim Rakovac bio član Komunističke partije Jugoslavije, a član te partije je bio i Ljubo Drndić, koji je odluku napisao i pred odbornicima pročitao.

Potvrđeno je da je Istra hrvatska zemlja i da će hrvatska ostati.

Zanimljivo je da je Proglas upućen ISTRANIMA, a ne Istrijanima

U Proglasu nigdje nema spomena Tita, Komunističke partije Jugoslavije, niti priključenja Jugoslaviji!

Što se tiče Titovih zasluga za povratak Istre u Hrvatsku, kako  su komunisti trubili 70 godina i to ne Hrvatskoj, nego Jugoslaviji,  treba reći da u stvaranju otpora fašizmu najvažniju ulogu nisu imali komunisti, već istarski hrvatski narodnjaci (uglavnom ugledni seljaci s velikim političkim utjecajem u narodu koji su svoju antifašističku djelatnost započeli već dvadesetih godina 20. stoljeća) i istarsko narodno svećenstvo (Božo Milanović, Zvonimir Brumnić, Josip Pavlišić, Srećko Štifanić i mnogi drugi). Naime, o djelovanju Titovih komunista u Istri do kapitulacije Italije u rujnu 1943. nema nigdje vjerodostojnih pisanih dokumenata, tako da  neko tadašnje političko djelovanje Komunističke partije Hrvatske (KPH) u Istri nije moguće dokazati.

Eto male povijesne lekcije za ” Mirka i Slavka” sa dodatkom da su njihovi pobjednici pobili i pobacali u jame sve prave istarske narodnjake, prave kršćanske antifašiste, oko 6 000 ljudi pobacali su u fojbe,  ubili 6 svećenika, među njima dva blaženika, Talijana Bl. Francesca Bonifacija, kojeg su bacili u fojbu i Hrvata Bl. Miroslava Bulešića kojega su zaklali, te protjerali iz Istre oko 200 000 ljudi, većinom Talijana.

Tom se pobjedom hvali župan Istarske Županije Valter Flego! Ako je i od Flege, previše je! Red je da se počne ponašati kao političar Republike Hrvatske, a ne propale, nepostojeće države Jugoslavije.

Piše-Lili Benčik

** Mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala** 

Comments are closed.