Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Pavić pozvao Karolinu na detektor laži u slučaju 100.000 eura mita

Tijekom saborske rasprave o izmjenama Zakona o plaći i drugim materijalnim pravima pravosudnih dužnosnika, raspravu je uzburkala Karolina Vidović Krišto, koja je sarkastično predložila da se donese zakon prema kojem “Plenkovići, Jandrokovići, Milanovići, Šeparovići smiju krasti tako da sve bude transparentno”.

 

Na njenu izjavu reagirali su HDZ-ovi zastupnici i poručili joj da “glumi veliku pravednicu, a s druge strane nudi mito od 100 tisuća eura”.

Zastupnica Majda Burić (HDZ) rekla je da Karolina Vidović-Krišto iz dana u dan kleveće, “a istodobno se skriva iza saborskog imuniteta i izigrava veliku pravednicu koja zapravo, prema medijskim napisima, hoda okolo i nudi 100.000 eura mita”.

Je li bila u nekom poslovnom odnosu sa stranim trgovačkim lancem u Hrvatskoj, lobirala za njih i nudila mito, zastupnicu je potom u Saboru upitao i ministar Ivan Malenica.

Oni su se referirali na 13 godina star slučaj o kojem je nedavno govorio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić. On je izjavio da mu je Vidović Krišto došla u ured u Vladi i ponudila mito od 100.000 eura ako joj pomogne u rješavanju lokacije za jedan trgovački centar u Vukovaru, prenosi Maxportal.

Kazao je i da mu je ponudila mito. “Znaš, ako mi to riješiš, tvojih je 100.000 eura… a ako treba i tamo nekomu nešto”, tvrdi Pavić da mu je rekla Vidović Krišto te napomenuo da nije odustajala i da mu je poručila da “ipak razmisli”.

Željko Reiner, koji je vodio saborsku sjednicu, dao riječ sljedećem zastupniku, a Vidović Krišto je ustvrdila kako je prije zatražila povredu poslovnika, na što je Reiner rekao kako ni službenici ni on to nisu vidjeli.

“Malo ste zakasnili”, rekao je, dodajući da može dobiti riječ nakon sljedeće zastupnice. Nakon inzistiranja da ipak tada dobije riječ, povišenih tonova i teških riječi Vidović Krišto zaradila je četiri opomene, a potom je i isključena sa sjednice.

“Prestanite se smijati, uništavate državu i kesite se u Saboru, za vas je ljubav krasti hrvatske građane, klevetati i lagati”, rekla je Vidović Krišto.

Mladen Pavić, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, koji je otvorio slučaj Vidović Krišto, a ona najavila tužbu, za Glas Slavonije je ponovio da stoji iza ranijih izjava.

Kaže da ju poziva da istinu utvrde na poligrafu ili narodski rečeno na “detektoru laži”.

“Ima i privatnih agencija koje se time bave, ima i državnih, neka izabere koga želi za to poligrafsko testiranje”, zaključuje Pavić,  ponovivši da stoji iza svega što je rekao prije nekoliko dana.

Najnovije

DIP: HDZ 64, ‘Rijeke pravde’ 42, Domovinski pokret 13, Most 9 mandata

DIP je objavio preliminarne rezultate parlamentarnih izbora na uzorku od 58,78% obrađenih biračkih mjesta.   Prema prvim preliminarnih rezultatima HDZ osvaja 64 mandata,  SDP-ova koalicija “Rijeke...

Mario Radić: Mi smo zadovoljni, ali mislim da ćemo dobiti  i još koji mandat više

Foto:Screenshot/HRT   Prema prvim izlaznim anketama, Domovinski pokret i partneri osvajaju 13 mandata. Kada su izašli prvi rezultati, u dvorani se prolomio pljesak. - Mi smo zadovoljni,...

Nove izlazne ankete: HDZ 59, ‘Rijeke pravde’ 43, DP 13, Most 11, Možemo 10…

Točno u 19 sati zatvorena su birališta u Republici Hrvatskoj, a u isto vrijeme objavljene su i prve izlazne ankete koje je provela agencija...

Rakitić: ‘Hajduk je uvijek uz mene, fantastičan bi bio povratak Modrića u Dinamo’

Foto:Instagram   Legendarni bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dao je zanimljiv intervju za Zagreb.info. Rakitić, koji je s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018....

Dubai pogodila najveća olujna kiša u povijesti

Foto:Screenshot/HRT   Dubai, financijsko središte Bliskog istoka, paralizirala je najveća olujna kiša u povijesti. Poplave koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate odnijele su jedan život, a...