PAVKOVIĆ: ‘Ante se vratio da pozdravi istražitelje i posjeti obitelj, za drugo nema vremena’

Ante Todorić: Porekao sam sve što mi se stavlja na teret

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.- u svom pismu oglasio se i na aferu Agrokor.

Objavu prenosimo u cijelosti:

”Ovo je stvarno cirkus. Ante Todorić, koji je zajedno sa svojim ocem Ivicom Todorićem i drugima, osumnjičen za pronevjeru milijarda kuna, vratio se u luksuznom automobilu, u pratnji svojih odvjetnika,  iz Londona (?) u Hrvatsku. Bio je dobro raspoložen, a kako i ne bi kad je tek svratio u sjedište zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva na Savskoj cesti, da nakon dugog puta „popije kavu“ i da im u petnaestak minuta kaže da se ne smatra krivim za ono što mu se stavlja na teret – više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i  itd. i tako redom. Kao što su obećali nisu ga zatvorili (dogovor je dogovor), a s obzirom da se žurio kući, u Kulmerove dvore, da vidi obitelj, pa možda da se i na  licu mjesta upozna jesu ili nisu prodali „tatin“ helikopter i jahtu,  nije imao vremena ni za mnogobrojne medije, kojima je samo izjavio: „Ja sam kao što sam obećao došao u Hrvatsku, porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku, nemam dalje komentara, zahvaljujem se“. Kako je riječ o poslovnom čovjeku, koji nema vremena za nekakve istrage, vrlo brzo će napustiti svoju omiljenu i dragu Hrvatsku (da se slučajno ne predomisle i uhite ga).

Vjerojatno će na brzinu posjetiti ili se čuti s ostalim optuženicima koji su na samo dan završili u Remetincu (tek da vide da su i zatvori za ljude). Naravno, nema pojma gdje mu je otac, gdje mu je brat.

S obzirom da su svi znali da će i Ante pred istražiteljima reći da neće ništa reći samo zbog toga nisu ga trebali ni zvati, mogao im je to priopćiti i preko mobitela. I što bi se dogodilo? Ništa!

E, a da je Ante optužen da je nekome otuđio traktor ili nešto slično, da je optužen da je pronevjerio recimo milijun kuna (a i manje) taj bi grijao madrace u Remetincu najmanje preko cijele zime.

Ovo je ipak nešto drugo. Riječ je o navodnoj pronevjeri tri, četiri, pet i tko zna koliko milijardi, a to nije baš lako dokazati, tim prije što mnogi nikada nisu ni vidjeli koliko je to novaca.

Branitelji bi rekli- za to se nismo borili!

A mi bi na to samo dodali, sretan ti put dragi Ante, pozdravi oca, jer tko zna hoćemo li  tebe, tvoga brata Ivana i oca Ivicu još ikada vidjeti u Hrvatskoj za koju ste se toliko borili i koju ste toliko voljeli.

Nu, na kraju svega, kad sve to vide, mnogi branitelji se pitaju: kako dalje, a da ne poludimo?”, piše Mladen Pavković.

G.S.