HRVATSKI branitelji traže postavljanje spomen ploče komunističkim žrtvama u Kumrovcu!

Na taj način prisjetili bi se i osudili i fašiste i njihova zlodjela i iz novije hrvatske povijesti, tj. iz Domovinskog rata...

spomen obilježje komunističkim zločinima u domovinskom ratu

Ovo im valjda neće smetati.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata uputila je zamolbu Općini Kumrovec da se u ovom mjestu, odnosno „najpoznatijem selu na svijetu“, kako ga često propagiraju, postavi spomen – ploča u znak sjećanja na sve žrtve fašističkog i komunističkog terora na prostoru bivše Jugoslavije.

-Vjerujemo da je Kumrovec pravo mjesto za ovu inicijativu, tim prije što je ovdje rođen i komunistički vođa Josip Broz Tito te da ovo selo svake godine dolazi posjetiti iznimno veliki broj ljudi i to ne samo iz Hrvatske, već i s raznih krajeva svijeta.

-Na početku hrvatskog obrambenog Domovinskog rata u Kumrovcu je osnovana i „Bojna Zrinski“, prva specijalna postrojba Glavnog stožera Hrvatske vojske, pod zapovjedništvom generala Ante Rose i Miljenka Filipovića.

-Osim toga, Hrvatsko zagorje dalo je veliki doprinos u Domovinskome ratu, a nije bilo pošteđeno ni od komunističkih i fašistički zločina, tako da je itekako potrebno da baš u ovom „najpoznatijem selu na svijetu“ bude i relativno skromno, ali i dostojanstveno sjećanje na žrtve komunizma i fašizma, kojih je bio uistinu veliki broj.

Na taj način prisjetili bi se i osudili i fašiste i njihova zlodjela i iz novije hrvatske povijesti, tj. iz Domovinskog rata.

-Uz to, treba napomenuti da je ovo mjesto i danas prepuno simbola koji podsjećaju na Tita, partiju i komunizam, a nema baš ništa što bi ukazalo da je u to vrijeme bilo i zločina, osobito nad nevinim Hrvatima, što drugim riječima znači da je Kumrovec posljednja „utvrda“ komunizma na ovim prostorima!

Na taj način ta će nepravda jednim dijelom biti ispravljena.

-Pozivamo javno i Hrvatski sabor, Vladu RH, ali i predsjednicu Republike i predsjednika Vlade, ali i Ministarstvo hrvatskih branitelja da nas podrže, jer se nevinih žrtava komunizma i fašizma uvijek i na svakom mjestu treba – sjećati.
Da se ne zaborave!

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Comments are closed.