Subota, 18. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Pavković: Dragane Kovačeviću, gdje si bio 91.kad je grmilo?

Nakon afere Janaf ili bolje rečeno Dragana Kovačevića i njegovih gostiju u Slovenskoj 9 u Zagrebu mnogi se čude kako je taj u relativno kratkom vremenu uspio nagrnuti toliko bogatstvo…

Čovjek valjda nije kod kuće imao ni „blagajnu“(kasicu-prasicu), pa je morao milijune čuvati u prtljažniku jednog od svojih limenih ljubimaca.

U ovoj aferi također se otkrilo da ima više stanova, brodica, vila, da nema što nema.

I nikome od onih koji su se godinama zabavljali, i uz plaćene dame, u njegovoj rezidenciji u toj Slovenskoj 9, nije palo na pamet pitati: Ej, bre, pa odakle ti to sve?

A, sve što je stekao u životu, stekao je na račun politike, a poglavito Čačića, Vesne Pusić, Ivana Vrdoljaka i sličnih.

Inače u njegovu životopisu piše da je rođen 1969. u Požegi i da je po zanimanju  profesor financijskog menagmenta i da govori dva strana jezika. Posve dosta da se poglavito u vrijeme hrvatskog Domovinskog rata obogati, da ni sam ne zna što sve ima.

Dok su se drugi borili za slobodnu i samostalnu hrvatsku državu, Kovačević se sa svojim kompanjonima također borio, ali za sebe i svoje.

Nitko ga nažalost još nije pitao: Kovačeviću, gdje si bio 1991.?

Ali taj tajkun, slika i prilika hrvatskog društva i politike, (svaka čast izuzecima), tek je kap u moru među onima koji su u vrijeme kad su drugi čekali i dobivali metak ostvario svoje (dječačke) snove.

Koliko još ima raznih kovačevića, koji se i dalje bezbrižno kupaju u svojim dvorišnim bazenima, koji imaju pet-šest tvrtki bez zaposlenika, koji ne znaju u koji prtljažnik od auta da sakrivaju milijune eura?

Vrijeme je da se počne čeprkati i po tome. Dakle, trebalo bi i moralo bi se provjeriti sve političare, menagere i slične: odakle im u zadnjih 30 godina tolika imovina?

Naime, nema gotovo  ni jednog gradonačelnika ili župana, pa čak i načelnika (svaka čast iznimkama) koji recimo živi u iznajmljenom stanu, ima ovrhu ili nije među najbogatijima u svome kraju.

Kako i na koji način su stekli bogatstva, (za tri života!), a čitavo su vrijeme bili zaposleni u državnim tvrtkama ili institucijama?

Žalosno je da kod nas kad netko jednom postane „cijenjeni“ političar (uhljeb) da taj  čitav život mijenja isključivo uhljebnička mjesta, da se ne miče, kao da je spomenik.

Država nam sve više tone, branitelji sve više i češće zovu u pomoć, a oni se zabavljaju, troše novce kao pijani milijarderi, poput bivšeg  čelnika Janafa.

Nu, kad netko samo bude optužen da je navodno otuđio „kokoš“,“bicikl“ ili nedaj bože „traktor“ taj se ne „opere“ godinama, čak ga šalju i na poligraf.

Tako bi i  sve te „vječne“ političare i tzv. menagere također trebalo ispitati, osobito ako se i iz zrakoplova  vidi da imaju deset puta veću imovinu nego što zarađuju.

Čudno je također da malo kojeg branitelja ili stradalnika, ali s prvih crta obrane, ganjaju za teški kriminal. Njih više pa čak i teže (ali s mnogo uspjeha) ganjaju po onome – majku vam vašu, nešto ćemo i vama naći!

Autor / Mladen Pavković

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama ,intervjuima i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**

 

Najnovije

Sljedeće godine se uvodi devetogodišnja škola, objavljen plan. “Ovo je štetno”

Foto:Pixabay   Prijedlog odluke Nacionalnog kurikuluma predškole, kojim se od 2025. namjerava uvesti devetogodišnja škola, izazvao je pretežno kritike u javnoj raspravi u kojoj se javili...

Tko je novi HDZ-ov ministar turizma i sporta? Dosadašnji državni tajnik zamijenit će Brnjac

Foto:Facebook   Ministarstvo turizma i sporta u novoj Vladi vodit će HDZ-ov Tonči Glavina, dosadašnji državni tajnik koji će na ministarskom mjestu zamijeniti Nikolinu Brnjac. Četrdesetrogodišnji...

Sabor izglasao povjerenje trećoj Vladi premijera Andreja Plenkovića

Foto:Hrvatska danas   Hrvatska je sinoć dobila 16. Vladu od neovisnosti. Hrvatski sabor izglasao je povjerenje novoj, trećoj Vladi koju će voditi aktualni premijer Andrej Plenković...

Biblijska poruka 18.5.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Ljubiti Gospodina do mučeništva

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 21, 20-25 Petar se okrene i opazi da ga slijedi onaj učenik kojega je Isus ljubio i koji se za večere bijaše...

Biskup Palić: Papa se zanimao za moju nazočnost u Međugorju

„Ovo je jedna prigoda da se čuju neka razmišljanja biskupova, barem za one koji ih često ne čuju. I ovo je jedna mogućnost kad...