Pavković: Mladog Đakića hitro zaposliti u Novostima…Neka uči, još je mlad!

Ako tamo (preko veze) ne uspije dobiti posao, onda ga treba „s lisicama“ predati redatelju Oliveru Frljiću...

ilustracija

Nema tome dugo, gledali smo na malim ekranima kako neke Srbe iz Vukovara, koje su optužili za ratni zločin (!), vode policajci bez lisica, kao da idu na koncert Lepe Brene ili Miroslava Ilića!…

A 9. siječnja 2019.  iz Virovitice gledamo, također u „udarnim“ informativnim tv – emisijama kako mladog Ivana Đakića (22), sina saborskog zastupnika, kojeg su optužili da je  na svoj profil na Facebooku postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem, koja u ruci drži odrubljenu glavu s četničkim oznakama, a ispod koje je napisao: „Svim „prijateljima“ srbićima sretan božić“, vode policajci na saslušanje, ali s lisicama, i kako ga drže za ruke, da slučajno ne pobjegne.

Za razliku od uhićenih Srba iz Vukovara, Đakić se odmah ispričao za glupost koju je napravio, a to je isto uradio i njegov otac – Josip Đakić.

Čin ovog mladog čovjeka nije i ne može biti uredu, i to treba osuditi, ali… na Facebook profilima, pa i u srbijanskim Novostima, koje svaki tjedan izlaze usred Zagreba, ima sličnih, pa i gorih stvari, i dosad nitko zbog toga nije „vođen u lisicama“. (Čak ni priveden!)

Za moju je malenkost, primjerice, notorni Viktor Ivančić svojedobno napisao da sam „deklarirani fašist iz Koprivnice“ i još štošta drugog, ali sud je moju tužbu na takvu uvredu iznimno brzo odbacio, jer je „nerazumljiva“!

Mladi Đakić je tu glupost objavio kad je na pravoslavni Badnjak Krešo Beljak primao plaketu, odnosno srpsko „odličje“ od Milorada Pupovca.

Kako Ivan nije objasnio što ga je navelo da Srbima tako nepristojno čestita Božić, možemo samo pretpostaviti da mu je bila muka kad je gledao Beljaka kako „gradi bratstvo i jedinstvo“ ili je pak previše slušao i gledao zasjedanja Hrvatskog sabora, gdje „frcaju“ i teške uvrede i klevete, pa i od Milorada Pupovca i njegovih pajdaša, poput Stazića, i to pretežno na račun hrvatskih branitelja, odnosno stvaranja slobodne, samostalne i nezavisne hrvatske države.

No, da nema pupovce, mi doista ne bi znali što je mržnja. Dobro je da nas oni odmah o tome izvijeste.

Stoga, kako bilo da bilo, Ivana Đakića za kaznu, umjesto u ugostiteljstvu, treba hitro zaposliti u Pupovčevu biltenu Novosti. Tamo će najbolje naučiti što je humor i satira, ili još bolje performans.

Ako tamo (preko veze) ne uspije dobiti posao, onda ga treba „s lisicama“ predati redatelju Oliveru Frljiću.

Neka uči, još je mlad!

Mladen Pavković

Comments are closed.