Subota, 18. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Pavković: Najranjiviji su danas – hrvatski branitelji…Za njih su nažalost dovoljna i „tri metka“u zrak!…

Među „ranjive“ skupine sve se više ubrajaju i pripadnici LGBT zajednice.

Iz državnih i inih proračuna primaju znatna sredstva, izlazi im se u susret, rješavaju problemi, a oni i dalje nisu zadovoljni pa svake godine na ulicama većih hrvatskih gradova organiziraju „protestne marševe“ – da se vidi da ih ima.

Mediji javljaju da se počelo, a onda zaustavilo davati potpora od 200 eura na mjesec  svim studentima koji žele studirati u inozemstvu, a daju izjavu da su „različiti“, tj.  da su homoseksualci i slični.

Tu skupinu, poglavito na Sveučilištu u Splitu, svrstali su u ljude „nepovoljnog položaja“, baš kao što su to i studenti koji imaju djecu ili pripadnici romske manjine.

Đurđica Miletić, prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu izjavila je da je  sporna stavka zasad uklonjena, dok se transparentno  ne nađe način definiranja ranjivih skupina.

Što na sve to kažu hrvatski branitelji, osobito oni koje „ni metak nije okrznuo“? Šute, kao i obično. Ako nešto i kažu malo tko će im to i objaviti, pa su se bez razloga mahom povukli sami u sebe.

-Tko vodi skrb o teško oboljelim hrvatskim braniteljima, koje ni metak nije okrznuo?…

Nu, ako  tko danas spada u „ranjive skupine“ onda su to prije svega oni koji su stvorili hrvatsku državu, oni koji su 1991. bili prvi kad je trebalo. Na većinu od njih svatko, (svaka čast iznimkama), bez ikakvih posljedica, pljuje i bljuje kako god želi.

U jednu od najranjivijih skupina hrvatskih branitelja s pravom se mogu ubrojiti i teško oboljeli hrvatski branitelji, koji nemaju status invalida, tj. iskaznicu HVIDR-e ili neke druge braniteljske stradalničke udruge.

Pored toga, kako to da se nitko nije sjetio pa i na taj način s“200 eura mjesečno“ pomogao djecu hrvatskih branitelja koji eventualno žele studirati u inozemstvu?

Svakog dana sve više hrvatskih branitelja i umire.

Za njih su nažalost dovoljna i „tri metka“!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Najnovije

Hod za život u Zagrebu: Očekujemo zakon koji štiti pravo na život nerođenog djeteta!

Foto:Narod.hr   Hrvatska već devetu godinu zaredom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima! Geslo ovogodišnjeg Hoda je: „Glas rođenih za život nerođenih”. Danas se za zakonsku i...

Pijetet Bleiburškom proljeću smrti

Foto:Facebook   Piše:Ivan Kujundžić Akademski kipar Ivan Kujundžić objavio je na svom facebook profilu tekst pod naslovom ''Pijetet Bleiburškom proljeću smrti'', kojeg prenosimo u cijelosti: ''Ova kišna svibanjska...

Obilježavanje 79. obljetnice bleiburške tragedije i Križnoga puta

Sedamdeset devet godina prošlo je od tragedije Bleiburga i Križnoga puta kada su partizani, nakon završetka Drugog svjetskog rata, masovno ubijali zarobljene hrvatske vojnike...

Zabranjivani odgovor Ivana Meštrovića Srbima i četnicima oko Jasenovca

Foto:Galerija Meštrović   Objavljujemo  dopis kipara Ivana Meštrovića upućenog  1950. godine Adamu Pribićeviću povodom “Memoranduma o zločinima genocida počinjenih protiv srpskog naroda od strane Vlade Nezavisne...

Sljedeće godine se uvodi devetogodišnja škola, objavljen plan. “Ovo je štetno”

Foto:Pixabay   Prijedlog odluke Nacionalnog kurikuluma predškole, kojim se od 2025. namjerava uvesti devetogodišnja škola, izazvao je pretežno kritike u javnoj raspravi u kojoj se javili...