PAVKOVIĆ: Navali narode. Prodaje se vila u kojoj se Todorić odmarao od – lopovluka!…

Dok su se hrvatski branitelji borili, a nakon hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i ubijali, obitelji poput Ivice Todorića stjecala su enormna bogatstva. I to – nezakonito...

Kako ga nije bilo sram ljetovati u toj vili, dok su mu radnici svaki mjesec primali „crkavice“ od plaće?

Dok su se hrvatski branitelji borili, a nakon hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i ubijali, obitelji poput Ivice Todorića stjecala su enormna bogatstva. I to – nezakonito.

-Osim što je ratni profiter, Todorić je i dezerter i izdajica. Nije se javio u Hrvatsku vojsku, a izdao je hrvatski narod tobože pomažući u gospodarstvu, zapošljavanju i drugim, da bi se tek nedavno otkrilo da je radio i mislio samo za svoj – džep.
-No, ako ga jednog dana i pošalju u Remetinec, nećemo biti zadovoljni, jer s njim tamo trebaju otići i svi oni koji su mu pomagali, krali i znali za njegov neviđeni kriminal.

-Taj čovjek zajedno sa svojim suradnicima (koji ništa nisu znali!?) još je uvijek na slobodi. To je još jedna u nizu misterija oko njega bogatstva i imena. Da je samo pet ili deset posto od toga učinio hrvatski branitelj taj bi već odavno s lisicama na rukama i nogama završio onkraj brave. Todorić i njegova obitelj – ne!

Odmarao se od – lopovluka. Što imamo od prodaje te vile? Ništa, osim što će porezni obveznici (dakle svi mi!) platiti sjaj i raskoš, njegove zabave i luksuz kakav nema i nije imao ni predsjednik države!

-Sad mu prodaju i luksuznu vilu u Medveji kraj Opatije, gdje je godinama ljetovao sa svojim prijateljima, poslovnim partnerima i drugima, koji su mu očito pomagali u lopovluku. Takvu vilu „nije imao“ ni drug Tito! Bila je to vila kupljena krvavo zarađenim novcima radnika Agrokora, ali oni nisu imali pristupa dalje od dobro zaštićene ograde.
U tom objektu Todorić je svake godine ljetovao na račun Agrokora, ali i države. Odmarao se od – lopovluka.

-Što imamo od prodaje te vile? Ništa, osim što će porezni obveznici (dakle svi mi!) platiti sjaj i raskoš, njegove zabave i luksuz kakav nema i nije imao ni predsjednik države!

-I nakon još jedne Todorićeve sramote (kako ga nije bilo sram ljetovati u toj vili, dok su mu radnici svaki mjesec primali „crkavice“ od plaće?) ljudi se i dalje pitaju: Tko štiti ovog hrvatskog tajkuna, ratnog profitera od progona, odnosno zatvora?

-Možda isti oni koji su sa njim u toj vili i ljetovali?

                                 Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

NapomenaPočetna cijena za Agrokorovu (Todorićevu)Villu Castello u opatiji je sedam milijuna eura bez PDV-a. Todorić ju je 1999. godine navodno platio 11 milijuna kuna.