Utorak, 16. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

PAVKOVIĆ: Navali narode. Prodaje se vila u kojoj se Todorić odmarao od – lopovluka!…

Dok su se hrvatski branitelji borili, a nakon hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i ubijali, obitelji poput Ivice Todorića stjecala su enormna bogatstva. I to – nezakonito.

-Osim što je ratni profiter, Todorić je i dezerter i izdajica. Nije se javio u Hrvatsku vojsku, a izdao je hrvatski narod tobože pomažući u gospodarstvu, zapošljavanju i drugim, da bi se tek nedavno otkrilo da je radio i mislio samo za svoj – džep.
-No, ako ga jednog dana i pošalju u Remetinec, nećemo biti zadovoljni, jer s njim tamo trebaju otići i svi oni koji su mu pomagali, krali i znali za njegov neviđeni kriminal.

-Taj čovjek zajedno sa svojim suradnicima (koji ništa nisu znali!?) još je uvijek na slobodi. To je još jedna u nizu misterija oko njega bogatstva i imena. Da je samo pet ili deset posto od toga učinio hrvatski branitelj taj bi već odavno s lisicama na rukama i nogama završio onkraj brave. Todorić i njegova obitelj – ne!

Odmarao se od – lopovluka. Što imamo od prodaje te vile? Ništa, osim što će porezni obveznici (dakle svi mi!) platiti sjaj i raskoš, njegove zabave i luksuz kakav nema i nije imao ni predsjednik države!

-Sad mu prodaju i luksuznu vilu u Medveji kraj Opatije, gdje je godinama ljetovao sa svojim prijateljima, poslovnim partnerima i drugima, koji su mu očito pomagali u lopovluku. Takvu vilu „nije imao“ ni drug Tito! Bila je to vila kupljena krvavo zarađenim novcima radnika Agrokora, ali oni nisu imali pristupa dalje od dobro zaštićene ograde.
U tom objektu Todorić je svake godine ljetovao na račun Agrokora, ali i države. Odmarao se od – lopovluka.

-Što imamo od prodaje te vile? Ništa, osim što će porezni obveznici (dakle svi mi!) platiti sjaj i raskoš, njegove zabave i luksuz kakav nema i nije imao ni predsjednik države!

-I nakon još jedne Todorićeve sramote (kako ga nije bilo sram ljetovati u toj vili, dok su mu radnici svaki mjesec primali „crkavice“ od plaće?) ljudi se i dalje pitaju: Tko štiti ovog hrvatskog tajkuna, ratnog profitera od progona, odnosno zatvora?

-Možda isti oni koji su sa njim u toj vili i ljetovali?

                                 Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

NapomenaPočetna cijena za Agrokorovu (Todorićevu)Villu Castello u opatiji je sedam milijuna eura bez PDV-a. Todorić ju je 1999. godine navodno platio 11 milijuna kuna.

Najnovije

Australija: napad nožem na asirsku crkvu teroristički čin

Foto.Pixabay   Australska policija u utorak je priopćila da je napad nožem na biskupa asirske crkve i neke sljedbenike u Sydneyu bio teroristički čin motiviran navodnim...

Biblijska poruka 16.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Isus – Ja sam kruh života

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,30-35 Reče im Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: nije vam Mojsije dao kruh s neba, nego Otac moj daje vam kruh s...

SAD: Donji dom Kongresa glasat će odvojeno o pomoći Izraelu i Ukrajini

Foto:Pixabay   Američki Zastupnički dom idući će tjedan odvojeno glasati o pomoći Ukrajini i Izraelu, najavio je u ponedjeljak republikanac Mike Johnson, više od dva mjeseca...

Radić: Glas za MOST i ostale stranke proizašle iz krila DP-a bit će bačen glas, ali ne u smeće – to će biti glas...

Foto:Domovinski pokret   Kandidati Domovinskog pokreta IV. izborne jedinice, na čelu s Marijem Radićem na današnjoj konferenciji za medije pozvali su sve građane da u srijedu...

Ante Deur: Vjera, obitelj, domovina!

Ante Deur, hrvatski dragovoljac koji je prošao sva bojišta, od Vukovara, preko Kupresa do pobjedničke Oluje.   Ratne traume mu liječila mnogobrojna obitelj. Naime, supruga Duvanjka...