Nedjelja, 14. srpnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Pavković: Parole Tita i partije da, a iz Domovinskog rata – ne!

Da je zbilja u našem društvu, a poglavito kod pojedinih političara, i dalje prisutan komunistički mentalitet, potvrdio nam je i notorni Krešo Beljak, kad je na pravoslavni Badnjak pobjedonosno uskliknuo da i „dalje vjeruje u bratstvo i jedinstvo hrvatskog i srpskog naroda“, što nije ništa drugo nego „uvlačenje“ u neku novu Jugoslaviju.

Inače, parolom za zaluđivanje masa, „bratstvo i jedinstvo“, najviše se služio Josip Broza Tito, doživotni predsjednik bivše Jugoslavije, koju smo porazili u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Za nas, koji smo stvarali slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, Jugoslavija je bila na „drugoj strani“ tj. neprijatelj, koji je želio okupirati sve što hrvatski diše.

S obzirom da Beljaku i njegovim istomišljenicima iz HSS-a nije još do danas jasno da je Hrvatska pobijedila u ovom ratu, onda ga treba podsjetiti da sve što naginje propaloj Jugoslaviji već dugo nije dobro došlo na ove prostore.

Istina, kršćanski je oprostiti i Hrvatska to čini, ali zlodjela Srba, Crnogoraca, zločinačke JNA i domaćih izdajica ne smijemo zaboraviti.

Međutim, nakon II. svjetskog rata, kad je Titova armija pobijedila, je li i tada bilo oprosta, jesu li i tada njegovi protivnici mogli slobodno govoriti, pisati i živjeti na „visokoj nozi“?

Sve što nije bilo vezano uz komunizam i partiju bilo je izbrisano (najblaže rečeno).

Na desetine i stotine  tisuća ljudi, poglavito Hrvata, koje su nakon pobjede, „pobjednici“, lovili kao zečeve, bilo je ubijeno, strpano u logore ili protjerano iz Jugoslavije, koja je čuvala „bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga“!

Tada, u Titovo vrijeme, ni jedan četnik ili ustaša, pa i domobran ili izdajica i dezerter, nije mogao dobiti zaposlenje, a još manje javno istupati u javnosti.

Je li isto ili slično „pravilo“ bilo i nakon pobjede u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu? Ne, mi smo odmah agresorima oprostili, mada se nitko od njih još ni do današnjeg dana nije ispričao. Neke smo čak pozvali i u Hrvatski sabor! Možete li zamisliti da je nakon II. svjetskog rata neki ustaša ili četnik bio član Centralnog komiteta SKJ? Ili da je po načelu četničke ideologije pokrenuo i bez problema vodio neku političku stranku?

Ne, to se nije moglo ni sanjati, a kamoli događati!

Nakon II. svjetskog rata logori su bili (pre)puni neprijatelja Tita i Jugoslavije.

A nakon Domovinskoga rata logori su se raspustili, srbijanski banditi su pobjegli ili su pak amnestirani!

I sad imamo to što imamo, da jedan „automehaničar“, kako posprdno  zovu Krešu  Beljaka, bez problema i pred najvišim državnim političkim vrhom uzvikne da se zalaže za bratstvo i jedinstvo, i da mu se ništa ne dogodi.

A kad netko samo spomene „Za dom spremni“, mnogima se diže kosa na glavi, bez obzira što je pod tim sloganom u vrijeme Domovinskog rata, za slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu stradalo na stotine, pa i tisuće hrvatskih branitelja!

Dakle, „parole“ iz vremena Jugoslavije da, a one iz Domovinskoga rata ne!

Oni koji su poput pupovca čitavo vrijeme na „drugoj strani“ mogu raditi što god hoće (čak i biti dio vladajuće strukture), a oni koji su stvorili ovu i ovakvu Hrvatsku (svaka čast iznimkama) bačeni su na marginu ili još gore, neprestano im se lijepe etikete poput ustaša, fašista, revizionista, protunarodnih neprijatelja i tome slično.

Gdje toga ima?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Najnovije

Tko je napadač na Trumpa? Registrirani republikanac koji je dao novac demokratima, oglasio se njegov otac

Foto:Platforma X   Američke vlasti identificirale su Thomasa Matthewa Crooksa (20) kao čovjeka koji je pucao na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i ranio ga. U...

Biblijska poruka 14.7.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Vjerodostojni navještaji i ovjerovljeni navjestitelj

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mk 6,7-13 Dozva Isus dvanaestoricu te ih poče slati dva po dva dajući im vlast nad nečistim dusima. I zapovjedi im da na...

Donald Trump ranjen u pucnjavi – napadač identificiran i neutraliziran

Foto:Screenshot   Amerika je u šoku. Napadnut je bivši predsjednik i republikanski predsjednički kandidat Donald Trump. Lakše je ozlijeđen. Sve se dogodilo u gradu Butleru u...

Umro brat Stjepe Bartulice, katolički svećenik don Angelo Bartulica

Foto:Teleskop.hr   Brat Stjepe Bartulice, katolički svećenik don Angelo Bartulica, preminuo je u Banjoj Luci. Prije tjedan dana 49-godišnji Angelo doživio je težak infarkt i bio...

Rada Borić u besmislu svog života udarila na Božju pobjedu

Piše: Vlado Marušić/Braniteljski portal.ba   Rada Borić ,hrvatska feministkinja, ženska i mirovna aktivistkinja, sveučilišna profesorica i sadašnja zastupnica stranke Možemo u hrvatskom saboru je izjavila :“Boli...