Pavković: Predsjednice, je li Čičak najbolji izbor za izaslanika?

S druge pak strane, postavlja se pitanje, čemu i zašto je njezin izaslanik Ivan Zvonimir Čičak, koji se još danas hvali da je bio najveći protivnik prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana...

fah/kolaž-bp

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u petak je u miru i tišini posjetila Spomen područje logora Jasenovac. Nije se željela priključiti ni jednoj od tri organizirane komemoracije, već je na ovo povijesno mjesto došla jedino u pratnji  Ivana Zvonimira Čička, koji će biti njezin izaslanik na službenoj komemoraciji 22. travnja.

                   -Predsjednica odala počast žrtvama Jasenovca…

Predsjednica je tom prigodom u knjigu dojmova uz ostalo upisala da posjet ovom mjestu „uvijek priziva osjećaj dubokog žaljenja zbog zločina koji su se ovdje dogodili i pijeteta prema svim nevinim žrtvama. Nijedan politički cilj ni poredak ne mogu opravdati zločine koji se čine u njegovo ime“ – istaknula je.

Međutim, kako god okrenuli, predsjednica je ipak trebala doći na službenu komemoraciju, bez obzira hoće li joj ili neće šaćica tzv. antifašista uputiti i koji zvižduk, kao što upućuju svima koji su stvorili i vole hrvatsku državu.

Uz to, ako je već došla, trebala je skrenuti pozornost na sve glasnije falsificiranje broja žrtava i drugo, poglavito od strane najviših srbijanskih političkih dužnosnika, koji putem svojih medija pred svaku komemoraciju u Jasenovcu prave cirkus.

Eto, u četvrtak, 19. travnja 2018. beogradska Politika donijela je veći prilog o  žrtvama u Jasenovcu, koji je opet bio prepun laži i obmana, ali ni na to nitko nije reagirao.

S druge pak strane, postavlja se pitanje, čemu i zašto je njezin izaslanik Ivan Zvonimir Čičak, koji se još danas hvali da je bio najveći protivnik prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana, odnosno HDZ-a, i to u vrijeme srbijanske agresije na Republiku Hrvatsku?

On je uz to osnovao i Hrvatski helsinški odbor (HHO) zajedno sa bivšim Jugoslavenima i navodnim udbašima, a i te kako se sjećamo njegove aktivnosti u svezi blaćenja časnih i uvaženih hrvatskih generala, poput Ante Gotovine, kad su se borili za pravdu u Haagu.

Ne mogu se zaboraviti ni njegova sporna i lažna izvješća o „mnogobrojnim“ zločinima Hrvatske vojske, poglavito nakon Vojno redarstvene operacije Oluja 95, koje je slao diljem svijeta, a na što su Srbi ljubili mu ruke i noge.

Za te i druge zasluge, Čičak je 1999. dobio nagradu „Sveti Sava“, Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, a predsjednica Republike odlikovala ga je 2015. ordenom Reda Stjepana Radića za zasluge i stradanja u borbi za nacionala i socijalna prava i razvitak hrvatskog naroda!

Što bi tek dobio da se u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, zajedno s Tuđmanom i hrvatskim braniteljima, borio za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu?

fah

Zbog toga, ali i niza drugih sličnih stvari, predsjednica je vjerojatno ocijenila da je za ovu prigodu Čičak „najbolji“ izbor za izaslanika, odnosno da će njemu u Jasenovcu najviše pljeskati!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Napomena; Sve napisano u gornjem tekstu je isključivo stav autora teksta i ne mora biti i stav Braniteljskog portala.


Slične teme;

Predsjednica odala počast žrtvama Jasenovca…

Comments are closed.