Pavković: Šerbedžiji za „zasluge“ otok Brijuni, Todoriću Smokvice, a braniteljima – lisice!

Kao bivši pomoćnik ministra Ljubo Ćesić Rojs tvrdi da je ovaj tajkun već odavno trebao napustiti otok, tim prije jer je i on sam sudjelovao u potpisu za raskid ugovora, koji nikada nije poštivan. Naime, prema pisanju jednih dnevnih novina još 2009. donesena je pravomoćna presuda prema kojoj je Todorić uzurpirao otok...

ilustracija

Sad je stvarno dosta. Bivši dezerter Rade Šerbedžija za svoje „zasluge“ tijekom Domovinskog rata, zajedno sa svojom obitelji i prijateljima, dobio je na korištenje jedan od najljepših hrvatskih otoka Brijuni, a Ivica Todorić, najveći i najpoznatiji hrvatski tajkun i prema svemu sudeći budući stanovnik Remetinca, besplatno korištenje otoka Smokvicu Velu!


Nekadašnji pomoćnik ministra obrane RH general Ljubo Ćesić Rojs ne može se načuditi da je Todorić sa obitelji i poslovnim i inim partnerima te prijateljima godinama (!) ljetovao na ovom otoku, (uvijek dolazeći helikopterom), i da nikada nije platio ni kunu, za razliku od saborskog zastupnika Nenada Stazića koji je ljetovao na Brijunima, ali je za to iz svog džepa izdvojio ni manje ni više nego 7 kuna. Todorić ni to!

Taj nekada vojni otok u vrijeme kad ga je prisvojio Todorić neprestano je bio dobro čuvan, tako da mu nitko nije smetao u njegovoj privatnosti, kad se tamo jelo, pilo i zabavljalo sve na račun onih koji su za njega radili za minimalnu plaću, i koji danas strahuju da će ostati bez posla.

Kao bivši pomoćnik ministra Ljubo Ćesić Rojs tvrdi da je ovaj tajkun već odavno trebao napustiti otok, tim prije jer je i on sam sudjelovao u potpisu za raskid ugovora, koji nikada nije poštivan. Naime, prema pisanju jednih dnevnih novina još 2009. donesena je pravomoćna presuda prema kojoj je Todorić uzurpirao otok. No, sve do danas nitko nije želio provesti tu odluku. Država je u tom razdoblju oštećena za više od 200 milijuna koji su otišli u zastaru, a za 36 milijuna kuna duga za zadnjih pet godina, još se sudski bori!
General Rojs ide u zatvor na godinu dana jer je hrvatskim braniteljima oprostio dug od 3,2 milijuna, a ovaj ratni profiter za zlodjelo koje je učinio ne ide ni na Prekršajni sud! Osim toga, iznimno veliki broj hrvatskih branitelja se oštro i bez milosti kažnjava, a Todorića se i dalje „pušta na miru“. Za njega je uostalom ova prevara državnog proračuna kap u moru, a za one koji su branili i obranili hrvatsku državu i koji mogu samo sanjati besplatno ljetovanje na nekom „pustom otoku“ nešto strano i nezamislivo.

Dakle, osim Todorića treba kazniti i sve one koji su omogućili ovom tajkunu da se domogne Smokvicu Vele bez jedne kune, odnosno i sve one koji su trebali, a nisu naplatili dug, kojeg ćemo, na kraju krajeva, morati platiti svi zajedno!

Tko je Ivica Todorić i kakve sve mračne sile stoje iza njega da se godinama mogao tako ponašati? Reći će neki, da takvih i sličnih todorića u Hrvatskoj ima kao „glista“. U pravu su. Međutim, kakva je to država koja se iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec bavi „pozdravima“, a najmanje ovakvim navodnim lopovima, koji se i na to možebitno samo smiju?

Zar su za to ginuli hrvatski branitelji?

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


 

Comments are closed.