Pavković: Svi tuguju za Goldsteinom, a „nitko“ za hrvatskim Tigrom – Željkom Tošićem-Pajom…

Međutim, ni jedan važniji hrvatski medij nije objavio da je gotovo u isto vrijeme preminuo Željko Tošić Pajo – Tigar, (r.1965.), jedan od Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, dva puta ranjavan i višestruko odlikovan pripadnik I. gardijske brigade Hrvatske vojske, legendarnih Tigrova!...

Željko Tošić Pajo-TIGAR-Rukovanje sa zapovjednikom Generalom Antom Gotovinom

Svi najvažniji hrvatski mediji objavili su vijest da je u 90. godini preminuo Slavko Goldstein, partizan, izdavač, povjesničar i, kako su poglavito istaknuli, jedan od najuglednijih intelektualaca SFR Jugoslavije.

Međutim, ni jedan važniji hrvatski medij nije objavio da je gotovo u isto vrijeme preminuo Željko Tošić Pajo – Tigar, (r.1965.), jedan od Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, dva puta ranjavan i višestruko odlikovan pripadnik I. gardijske brigade Hrvatske vojske, legendarnih Tigrova!

-Pajini suborci o njemu govore kao o istinskom heroju

Pajo se u Rakitju pojavio 5. 11. 1990. godine i jedan je od osnivača 1. gardijske brigade. Prošao je sva ratišta, dva ranjavanja, od toga jedno u trbuh. Unatoč ratnoj kalvariji, nastavio je živjeti kvalitetno i pozitivno… Trudio se, imao je ženu i dvoje djece, bez ikakvih poticaja otvorio je OPG i napravio kuću.

O ovom istinskom heroju, o kojem bi i djeca trebala učiti, ministar hrvatskih branitelja, general Tomo Medved među ostalim je rekao da je smrt ovog skromnog, ali velikog hrvatskog domoljuba ogroman gubitak za sve nas.

Ali, „veliki“ mediji, a poglavito HRT, ovu su vijest, u odnosu na smrt Goldsteina (neka mu je laka hrvatska zemlja!) totalno marginalizirali i prešutjeli, baš kao što prešućuju i mnoge druge hrvatske Junake, a i značajne obljetnice Domovinskog rata. Na taj način i dalje je na snazi „rat protiv hrvatskih branitelja“, odnosno svih onih koji su poput Tošića bili prvi kad je trebalo.

Ne bi nas začudilo da već sutra netko predloži da se jedna ulica ili trg nazove Goldsteinovim imenom, iako je taj i takav dobar dio života posvetio negiranju svega što hrvatski diše!

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Comments are closed.