PAVKOVIĆ: Tko je Pupovac da proziva najviše hrvatske političke dužnosnike?

Što se Pupovac i njemu slični ne odazivaju na obljetnice vezane uz hrvatski obrambeni Domovinski rat? Od njih se nikada ne može čuti ništa lijepo o hrvatskoj državi, hrvatskim braniteljima, pa čak ni o Srbima, njihovim sunarodnjacima, koji su branili i obranili hrvatsku državu! Da nema ovakvih „jugoslavenskih datuma“ ti i takvi nikada ne bi došli do izražaja...

Srbin po zanimanju, kako ga zovu, Milorad Pupovac, opet je imao svoj show, ovog puta na skupu u Srbu (29. srpnja 2017.), gdje je održan narodni zbor, s jugoslavenskim i inim zastavama, u povodu tzv. Dana ustanka u Hrvatskoj. Ono što je on govorio na ovom skupu uistinu nije vrijedno ničega, jer ničega u njegovu izlaganju osim uvreda, kleveta i omalovažavanja nije ni bilo. Međutim, spomenuo je kako je pozvao predsjednicu Republike, predsjednika Vlade i predsjednika Sabora, ali da nitko od njih nije došao. Ma, nemoj! Tko je Pupovac i njegova jugoslavenska skupina da se odazivaju na njegove pozive? I što oni imaju raditi s ovakvim tipovima?

Što se Pupovac i njemu slični ne odazivaju na obljetnice vezane uz hrvatski obrambeni Domovinski rat? Od njih se nikada ne može čuti ništa lijepo o hrvatskoj državi, hrvatskim braniteljima, pa čak ni o Srbima, njihovim sunarodnjacima, koji su branili i obranili hrvatsku državu! Da nema ovakvih „jugoslavenskih datuma“ ti i takvi nikada ne bi došli do izražaja.

Uskoro će još jedna obljetnica Vojno-redarstvene operacije Oluja. Što mislite, hoće li  5. kolovoza, Pupovac, Mesić ili Pusić doći u Knin, gdje je i središnja proslava Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, i zapaliti svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje?

Neće, jer to nikada do sada nisu ni učinili!

Pa, ako je tako, a jeste, odakle tim i takvima borcima za propalu Jugoslaviju „muda“ da prozivaju najviše hrvatske političke dužnosnike, odnosno da kažu da HDZ-e  aktivno pomaže NDH, nostalgičare u njihovom nastojanju da zatru simbole narodnooslobodilačke borbe i, među ostalim, i promjenu imena Trga maršala Tita u Zagrebu?

Zar smo došli do toga da i nakon toliko godina od stvaranja hrvatske države jedan Milorad Pupovac, koji je obična politička nula, nama drži lekcije?

Sramno da sramnije ne može biti!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)