Srijeda, 24. srpnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Pavković: Veljka Marića ne puštaju, ostat će u zatvoru dok ne umre!

Veljka Marića, koji je, 2010., kao hrvatski branitelj, uhićen i osuđen u Srbiji, zbog navodnog ubojstva jednog srpskog civila kod Grubišnog Polja, tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, i to na strašnih 12 godina robije, ne žele pustiti na slobodu, iako za to postoje svi (pravi) uvjeti.

Najprije je bio u zatvoru u Srbiji, a potom su ga u travnju 2015., nakon mnogih muka i natezanja, pustili da kaznu odsluži u Hrvatskoj.

On je jedini hrvatski branitelj koji je osuđen za ratni zločin u Domovinskom ratu u Srbiji!

Srpskom ratnom zločincu, majoru Milanu Tepiću, za zvjerstva u Hrvatskoj, u Beogradu su podigli spomenik i proglasila ga – narodnim herojem!

S obzirom da Marić  ima sve uvjeta za uvjetni otpust, (odslužio je više od dvije trećine kazne!), Županijski sud u Sisku, ovih je dana predložio  da ga se pusti, ali tome se usprotivilo Županijsko državno odvjetništvo,  smatrajući da je to preuranjeno!?

Hrvati, očito, i u svojoj Domovini moraju odslužiti kaznu do kraja, dok to ni izdaleka nije slučaj sa srbijanskim zločincima, koji se navodno puštaju i prije nego odsluže dvije trećine kazne.

Za ratne zločine nad hrvatskim civilima 1991. u Škabrnji dosad je osuđena samo jedna osoba (sic!) – Zorana Banić, medicinska sestra, i to na zadarskom sudu. Najprije je dobila 2o godina zatvora, a potom na ponovnom suđenju 13, pa 10, a na kraju 6 godina!

Za Veljka Marića nije i nema milosti. Pa, ni Veselin Šljivančanin, vukovarski krvnik, nije dobio toliko, koliko Marić, na Haaškom sudu. On je tamo osuđen i to za zločine na Ovčari (!) na samo 10 godina zatvora (!), a sud ga je pustio na slobodu 2011. nakon  izdržane dvije trećine kazne!

Prema našim informacijama, Marić nije mnogo „razočaran“, jer kao što je rekao – ništa ga ne može iznenaditi, pa ni da će umrijeti u hrvatskom zatvoru – za ništa, tim prije jer su ga osudili bez dokaza.

Ovo što se i dalje događa oko Marića, koji je u vrijeme rata bio običan hrvatski vojnik, naprosto je neshvatljivo. Godinama je, bez problema, kao vozač prelazio srpsku granicu, i nije bilo nikakve potjernice. A onda se odjednom, 2010., pojavila, pa su ga uhitili na srbijansko-bugarskoj granici. Prošao je pakao srpskih zatvora, ali ni danas mu nije lako.

Za starog Udbaša Josipa Perkovića (i njegova druga Zdravka Mustača), brine se „cijela“ politička Hrvatska da što prije dođe na slobodu, odnosno da ih se iz njemačkog, prebaci u neki od hrvatskih zatvora.

Ljudi poput hrvatskog branitelja  Veljka Marića – takvu skrb mogu samo sanjati !

Kakva je to pravda i kakvi su to zakoni da nakon Domovinskog rata tek su samo „odabrani“ osuđeni, dok primjerice brojni agresorski zločinci (poglavito, najviše kategorije), i dalje uživaju na slobodi?

Mladen Pavković

Najnovije

Književnica i braniteljice: Kakvo je to izvještavanje o zločinu u Daruvaru? Jeste li ikad pročitali da je neko kazneno djelo počinio “bivši partizan”

Foto:Teleskop.hr   Ministar Davor Božinović iz Splita se još jednom osvrnuo na tragediju u Daruvaru. Izrazio je sućut obiteljima preminulih i želju za brzim oporavkom. Dodao...

Biblijska poruka 24.7.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Iziđe božanski sijač…

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 13,1-9 ući u lađu: sjede, a sve ono mnoštvo stajaše na obali. I zborio im je mnogo u prispodobama: »Gle, iziđe sijač sijati....

Jutarnji već platio dr. Markić zbog Bajrušijeve klevete, sad opet krenuli s lažima

Foto:Narod.hr   Premda je već jednom pravomoćno osuđen zbog iznošenja klevete protiv dr. Željke Markić te joj je zbog toga platio 25.000 kn, kolumnist Jutarnjeg lista...

Akademik Krešimir Pavelić: Skandalozni raspored cijepljenja djece za 2024. godinu

Foto:Pixabay   U posljednjih nekoliko dana u javnost je prodrlo nekoliko zabrinjavajućih činjenica, podataka i izjava uglavnom američkih zdravstvenih dužnosnika. Riječ je o aferama povezanih s cjepivima...

U Hrvatskoj raste broj stanovnika, ali stari problemi ostaju neriješeni

Foto:Screenshot/HRT   U prošloj i pretprošloj godini u Hrvatskoj je zabilježen rast broja stanovnika - pokazuju podaci Eurostata. Više je onih koji se useljavaju u našu zemlju...