Pavković: Vulina je odmah trebalo proglasiti – persona non grata!

Drugim riječima, to potvrđuje Vulinovu izjavu tj. da je u Hrvatskoj bio - „građanski rat“! Ovo je jedna od najtežih i najsramnijih optužbi. Tako ne misli samo ovaj ministar, tako misli i cijeli srbijanski državni vrh!...

Jeste li znali da je u Hrvatskoj bio – građanski rat, a ne agresija Srbije, Crne Gore, zločinačke JNA i domaćih izdajica? O tome nas je podučio (nedjelja, 1.listopada 2017.) nitko drugi nego srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin u Šibeniku! Sramotna izjava, sramotnog ministra!

Jeste li znali da je u Hrvatskoj bio – građanski rat, a ne agresija Srbije, Crne Gore, zločinačke JNA i domaćih izdajica? O tome nas je podučio (nedjelja, 1.listopada 2017.) nitko drugi nego srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin u Šibeniku!

Sramotna izjava, sramotnog ministra!

Sve dok ne povuče ovu izjavu, Hrvatska nema što tražiti u Srbiji, niti Srbija u Hrvatskoj. Naime, hrvatski branitelj Veljko Marić nevin je optužen i osuđen (2010.) u Beogradu na strašnih 12 godina zatvora, baš na tragu Vulinove izjave. U njegovoj optužnici se navodi da je u Hrvatskoj 1991. bio oružani sukob, koji se „tada odvijao između hrvatskih oružanih formacija u koje su spadale jedinice Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Hrvatske i Zbora narodne garde (ZNG) i Narodne zaštite (NZ) s jedne strane i pripadnika Teritorijalne odbrane (TO) sa druge strane, što nije imalo karakter međunarodnog sukoba između hrvatskih oružanih formacija i jedinica JNA“.

Drugim riječima, to potvrđuje Vulinovu izjavu tj. da je u Hrvatskoj bio – „građanski rat“! Ovo je jedna od najtežih i najsramnijih optužbi. Tako ne misli samo ovaj ministar, tako misli i cijeli srbijanski državni vrh!

Nakon te izjave (u srcu Hrvatske!) mogu se očekivati i nova uhićenja hrvatskih branitelja te se stoga odmah moraju oglasiti svi, od premijera, ministra obrane i hrvatskih branitelja do zastupnika u Hrvatskom saboru. Predsjednica Republike treba dobro razmisliti ima li uopće smisla da se do kraja godine sastane sa srbijanskim Predsjednikom, ako se zbog ovog teškog incidenta državni vrh Srbije hitro ne ispriča hrvatskim građanima.

Vulinu se nije smjelo dopustiti ni da dođe u Hrvatsku, jer se dobro znalo kako i na koji način govori o Domovinskome ratu, ali i o bl. Alojzije Stepincu. Dok je na ulicama Šibenika javno davao izjavu da je u Hrvatskoj bio građanski rat, još su ga morali čuvati i hrvatski specijalci.
Ne daj Bože da mu se nešto dogodi dok on iznosi sramne i lažne činjenice, zbog kojih bi u svakoj demokratskoj državi odmah bio proglašen – persona non grata!

Dokle će Hrvatska trpjeti takve tipove?

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Comments are closed.