Subota, 18. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Pavković: Zašto Hrvatska šuti na sramne presude srpskim zločincima s Ovčare?…VIDEO

Osmero optuženih za teški ratni zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara (Vukovar) u Beogradu su ponovno osuđeni na zatvorske kazne od pet do maksimalnih 20 godina.

Sramotno ili još jedan cirkus u režiji agresora na Republiku Hrvatsku.

Okrivljeni su osuđeni jer su u popodnevnim satima 20. studenoga do ranih jutarnjih sati 21. studenoga 1991., na Ovčari, kao pripadnici teritorijalne obrane Vukovara i dragovoljačke postrojbe „Leva sudoperica“, koje su bile u sastavu zločinačke Jugoslavenske narodne armije (JNA), kršeći pravila međunarodnog prava ubili najmanje 200 ratnih zarobljenika, među kojima je bilo i bolesnika iz vukovarske bolnice.

Sve ove nevine ljude prethodno su zarobili pripadnici JNA i predali ih pripadnicima TO Vukovar.

S ovom presudom Srbi su „pokazali“ da su „pravna država“ i da oni, zamislite, sude i osuđuju pripadnike agresorske vojske! Da nije smiješno, bilo bi žalosno.

Kao prvo, gdje su i zbog čega nisu privedeni ni osuđeni oni koji su zarobili nevine Hrvate, a potom oni koji su naredili pokolj kakav se ne pamti u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu? Drugo, kakve su to kazne od pet do dvadeset godina zatvora? (U Hrvatskoj se 20 godina izriče za pljačku banke ili trgovine!) Da su to Srbi napravili Izraelcima ili Amerikancima oni ne bi bili ni suđeni, već bi bili kažnjeni kao – teroristi.

Međutim, ovih osmero osuđenih već se nalazi na slobodi, jer im se u kaznu uračunao pritvor i zatvor u kojem su bili (?) očekujući presudu. Gdje toga ima?

Čudi nas da po njihovim imenima u Beogradu i diljem Srbije već ne nose imena pojedine ulice ili trgovi!

Nu, žalosno je da nakon ovakve sramne presude Hrvatska – šuti. Ne protestira ni Vlada RH, ni Hrvatski sabor. Ne javljaju se ni Documenta, Srpsko narodno vijeće (SNV), Hrvatski helsinški odbor (HHO), HAZU, Pusić, Stazić, Pupovac, Stanimirović, Mesić, Josipović, pa čak ni oni kojima na Thompsonovim koncertima smetaju crne majice. Gdje su sada tzv. ekstremni lijevi „neovisni“ novinari, (npr. „guze“ i „lizalice“) i brojni drugi koji su se po principu „domina“ bunili i bune zbog „malih“ kazni za tzv. zapovjednu odgovornost na koje su bili suđeni neki nevini hrvatski generali, zapovjednici ili branitelji koji su se branili od agresora.

Što se sada ne javlja Efraim Zuroff i njegova „nevladina“ organizacija? Zuroff je lani bio u posjetu Beogradu te je uz ostalo izjavio da je Zlatko Hasanbegović fašista, a za zagrebačkog nadbiskupa, kardinala i blaženoga Alojzija Stepinca da bi bilo „strašno kad bi se za sveca proglasila osoba koja je bila duhovni mentor Ante Pavelića“! Zatim je rekao da četnik i koljač Draža Mihajlović „nije imao pošteno suđenje i da se sada smatra osobom koja nije osuđena“. Negirao je i da je u Srebrenici počinjen genocid, itd. i tako redom.

Srbi su svojedobno nevinog hrvatskog branitelja Veljka Marića, bez ijednog dokaza, osudili čak na 12 godina zatvora, od kojih je dosad odležao sedam.

Neprestano ponavljamo da na optuženičkim klupama nema zapovjednika zločinačke JNA, ali ni onih koji su bili u tzv. Predsjedništvu SFRJ. Sudi se i osuđuje po principu „malo ćemo vaše, malo naše“!

Je li tako rade i Izraelci i Amerikanci?

Hrvatska nikako ne smije pristati na ovakva beogradska cirkuska suđenja, a još manje na šutnju, što nije ništa drugo nego slaganje i prihvaćanje ovih sramnih presuda!

I još nešto: osuđeni hrvatski branitelji u slučaju Lora (ali još i neki drugi) dužni su platiti odštetu „žrtvama srpske agresije“. Osuđeni za stravične ratne zločine na Ovčari to nisu dužni. Zašto?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

U hangaru na Poljoprivrednom dobru Ovčari, u koji su nakon sloma obrane grada Vukovara mučeni zarobljeni hrvatski branitelji i civili od kojih je 200 ubijeno na obližnjoj njivi 20. studenoga 1991.

Najnovije

Hod za život u Zagrebu: Očekujemo zakon koji štiti pravo na život nerođenog djeteta!

Foto:Narod.hr   Hrvatska već devetu godinu zaredom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima! Geslo ovogodišnjeg Hoda je: „Glas rođenih za život nerođenih”. Danas se za zakonsku i...

Pijetet Bleiburškom proljeću smrti

Foto:Facebook   Piše:Ivan Kujundžić Akademski kipar Ivan Kujundžić objavio je na svom facebook profilu tekst pod naslovom ''Pijetet Bleiburškom proljeću smrti'', kojeg prenosimo u cijelosti: ''Ova kišna svibanjska...

Obilježavanje 79. obljetnice bleiburške tragedije i Križnoga puta

Sedamdeset devet godina prošlo je od tragedije Bleiburga i Križnoga puta kada su partizani, nakon završetka Drugog svjetskog rata, masovno ubijali zarobljene hrvatske vojnike...

Zabranjivani odgovor Ivana Meštrovića Srbima i četnicima oko Jasenovca

Foto:Galerija Meštrović   Objavljujemo  dopis kipara Ivana Meštrovića upućenog  1950. godine Adamu Pribićeviću povodom “Memoranduma o zločinima genocida počinjenih protiv srpskog naroda od strane Vlade Nezavisne...

Sljedeće godine se uvodi devetogodišnja škola, objavljen plan. “Ovo je štetno”

Foto:Pixabay   Prijedlog odluke Nacionalnog kurikuluma predškole, kojim se od 2025. namjerava uvesti devetogodišnja škola, izazvao je pretežno kritike u javnoj raspravi u kojoj se javili...