Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Pavković: Zastupnici, nemate pravo glasovati u svoje ime, već u ime –naroda!

U Zagrebu je završio veliki prosvjed protiv Istambulske konvencije. Okupilo se na desetine tisuća ljudi, a stigli su iz svih krajeva Hrvatske, samo s jednom porukom:ON ne može biti ona, a ONA ne može biti ON! Traže od zastupnika Hrvatskog sabora da ne glasaju po direktivi već  po svojoj savjesti.

Kao prvo, zastupnici, da je pravde i pravice, ne mogu glasovati po svojoj savjesti, a još manje po stranačkoj direktivi. Prošao je komunizam, kad je Centralni komitet SK naredio tko i zašto može, odnosno ne može dići ruku.

Ili se to nama samo tako čini.

Drugo, zastupnici prije ovakvih krupnih odluka, da se malo našalimo, ne mogu ili ne bi smjeli odlučivati „kako im se digne ona stvar“. Za to ih nisu odabrali oni koji su za njih glasovali, što znači da svaki zastupnik ima svoju „bazu“ i dužan je konzultirati one koji su ga izabrali. A tko to čini? Nitko.

Osim toga, u većini gradova i mjesta odakle dolaze oni nemaju ni svog telefona, a kamoli radnu sobu u kojoj  bi se barem, jednom godišnje konzultirali sa svojim biračima.

Nisu li tako radili i zastupnici u Centralnom komitetu Saveza komunista?

Dakle, većina Hrvata je rekla da ne želi Istambulsku konvenciju i to bi za one koji odlučuju trebao biti – zakon!

Treće, kako je moguće da prije svih Hrvatska radiotelevizija (HRT) nije prenosila ovaj skup ni na jednom od svoja kanala, dok s druge pak strane skupove homoseksualaca, koji na isti ili sličan način traže svoja prava, i gdje se okupi njih nekoliko stotina, (i to smo puno rekli), čak i uživo prenose bilo u Zagrebu ili Splitu?

Zašto se uostalom ne prenose i javni skupovi recimo onih koji su godinama pod ovrhama, koji ne primaju plaće, koji ukazuju na dno dna pravosuđa, bivše Udbaše, primatelje mita, (koje je danas raširenije nego ikada prije), uhljebe po stranačkoj liniji, ili onih kojima je sve manje dostupna zdravstvena usluga?

Uživo se već prenose i neke športske  utakmice kojima je nazočno jedva stotinjak gledatelja, ali  ne i  koncerti jednog Marka Perkovića Thompsona ili nekih vrhunskih glazbenih i inih programa u prepunoj zagrebačkoj Areni!

Kad se izglasa Istambulska konvencija vjerujemo da ne ćemo dugo čekati da se u Hrvatski sabor  i neki „dojučerašnji“ muškarci došeću u ženskim štiklama.

Sve po zakonu!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Najnovije

Ivan Turudić otkrio boji li se da možda dolazi u osinje gnijezdo

‘S ogromnim brojem njih sam u korektnim i profesionalnim odnosima. Ne moraju se oni bojati mene niti ja njih. Ja sam došao tamo da...

Penava: Izađite na europarlamentarne izbore, idemo zajedno suverenističke politike pokrenuti i na razini EU

Foto:Domovinski pokret   Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, na konferenciji za medije predstavio je kandidate Domovinskog pokreta za nadolazeće izbore za Europski parlament. ”Pozivam sve birače Domovinskog...

Biblijska poruka 23.5.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Zavoditi i navoditi na grijeh

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mk 9,41-50 Reče Isus svojim učenicima: »Tko vas napoji čašom vode u ime toga što ste Kristovi, zaista, kažem vam, neće mu propasti...

Glavni urednik teleskopa: Plenković želi u Bruxelles, ali ne na bilo koju poziciju

Foto:Narod.hr   Glavni urednik Teleskopa Dražen Ćurić gostovao je kod Tihomira Ladišića na N1 televiziji. Komentirao je aktualnu političku situaciju i sve češće špekulacije o tome...

Milanović: Ima elemenata za priznanje Palestine

Foto:Screenshot/HRT   Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Senata povodom Dana Sveučilišta u Rijeci – Dies Academicus. Nakon sjednice Milanović je dao izjavu...