Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Pavliček: Hrvatska od samostalnosti izgubila milijun stanovnika

Zastupnik Marijan Pavliček (HS) izjavio je u srijedu kako je Hrvatska od samostalnosti izgubila milijun stanovnika, tj. četvrtinu cjelokupnog pučanstva, no da unatoč tome nema ni ministarstvo demografije, ni demografsku strategiju.

 

Takva država nema ministarstvo demografije, nema demografsku strategiju, donose se ad hoc mjere kako bi se ponegdje gasio požar, izjavio je zastupnik u saborskom govoru na slobodnu temu. Vladajuće je prozvao da unatrag četiri godine nisu imali sluha za prijedloge Suverenista da država u proračunu osigura više novca za demografsku revitalizaciju.

”Imamo proces zamjene stanovništva, iz godine u godinu imamo sve više stranaca, sve manje Hrvata, a država nema volje prepoznati ovaj problem i osigurati više sredstva za demografsku revitalizaciju”, istaknuo je, prenosi Fenix magazin.

Pavliček je prozvao HDZ da sa partnerima nema ni snage donijeti zakon o zaštiti života.

”U zadnjih 20 godina u Hrvatskoj je bilo preko 50 tisuća prekinutih trudnoća na zahtjev”, naveo je i pohvalio udruge koje se bore protiv toga, poput udruge ”40 dana za život” koja danas kreće s molitvom ispred raznih bolnica na 36 lokacija.

Troskot: Zgrožen sam viđenim na Kosinjskom polju

Zvonimir Troskot (Most) izjavio je kako je ”zgrožen” onim što je ovaj vikend vidio na Kosinjskom polju.

”U 21. stoljeću radimo egzodus ljudima, takvo zvjerstvo nisam imao prilike gledati ni u jednoj drugoj državi”, rekao je i naveo da se ljude prisiljava na iseljavanje kako bi se to područje natopilo i na njemu izgradila hidrocentrala.

”Samo jedan od tri generatora u Senju bi proizveo više struje, nego ta hidrocentrala u Kosinju, no tri se godine odgađa revitalizacija Senja, da se to napravi ne bi se trebalo potapati Kosinjsko polje”, rekao je.

”A gdje je zvjerstvo”, upitao se, pa objasnio kako je to ”kada vam netko sa gusjeničarima, bagerima ulazi na groblja i iskopava posmrtne ostatke” suprotno zakonu o grobljima, jer treba proći najmanje 100 godina da bi se moglo prebacivati posmrtne ostatke na drugo mjesto.

”Zbog projekta koji nema apsolutno nikakvog smisla, groblja treba prekopati, kome je to palo na pamet”, zapitao se zastupnik i zaključio kako će ”Kosinj biti u funkciji dok se ne opere novac”.

Najnovije

DIP: HDZ 64, ‘Rijeke pravde’ 42, Domovinski pokret 13, Most 9 mandata

DIP je objavio preliminarne rezultate parlamentarnih izbora na uzorku od 58,78% obrađenih biračkih mjesta.   Prema prvim preliminarnih rezultatima HDZ osvaja 64 mandata,  SDP-ova koalicija “Rijeke...

Mario Radić: Mi smo zadovoljni, ali mislim da ćemo dobiti  i još koji mandat više

Foto:Screenshot/HRT   Prema prvim izlaznim anketama, Domovinski pokret i partneri osvajaju 13 mandata. Kada su izašli prvi rezultati, u dvorani se prolomio pljesak. - Mi smo zadovoljni,...

Nove izlazne ankete: HDZ 59, ‘Rijeke pravde’ 43, DP 13, Most 11, Možemo 10…

Točno u 19 sati zatvorena su birališta u Republici Hrvatskoj, a u isto vrijeme objavljene su i prve izlazne ankete koje je provela agencija...

Rakitić: ‘Hajduk je uvijek uz mene, fantastičan bi bio povratak Modrića u Dinamo’

Foto:Instagram   Legendarni bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dao je zanimljiv intervju za Zagreb.info. Rakitić, koji je s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018....

Dubai pogodila najveća olujna kiša u povijesti

Foto:Screenshot/HRT   Dubai, financijsko središte Bliskog istoka, paralizirala je najveća olujna kiša u povijesti. Poplave koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate odnijele su jedan život, a...