PENAVA NA SKUPU U BRODU: “Imate li osjećaj da u vlastitoj Domovini više niste svoji na svome?”

– Hrvatska je danas zemlja velikih neostvarenih potencijala i nedoraslog vodstva. Da smo u Domovinski rat išli s ovakvim vodstvom države i ovakvom vlašću, danas ne bi bilo Hrvatske i situacije Domovinskog rata gdje nismo imali nikoga, ali smo imali sebe, svoju vjeru, svoj optimizam, svoju nadu- poručio je Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta uoči skupa u Slavonskom Brodu u subotu, 03. lipnja na Korzu.

Iz Domovinskog Pokreta poručili su kako Hrvatska danas živi obrnutu stvarnost; udaljena od svog identiteta i pobjedničkog mentaliteta, ali i sa dalekosežnim negativnim demografskim posljedicama. U posljednjih dvanaest godina iselilo je 29 osoba više u odnosu na period petogodišnje velikosrpske agresije, odnosno njih čak 413 000, pojašnjavaju iz ove oporbene stranke. Upravo zbog velike stope migracija prema zemljama Zapadne Europe za skup pod nazivom „Ustani i ostani” izabran je Slavonski Brod.

Stipe Mlinarić Ćipe, koji je na scenu došao nakon satiričnog nastupa Željka Pervana je kazao da su danas “porobljeni branitelji i dio klera, da su “ucijenjeni su i ustrašeni”.

Glavna zvijeda skupa bio je gradonačelnik Vukovara i šef DP-a Ivan Penava.

Za Hrvatsku slobodnog čovjeka i sretnih ljudi, za Hrvatsku u kojoj se radi i dobro živi, za Hrvatsku i njezino selo koje proizvodi hranu za svoje potrebe, pa i za izvoz. Za Hrvatsku u kojoj se rađaju djeca, za Hrvatsku okrenutu prema budućnosti, ali svjesni svoje tradicije, vjere, kulture i jezika. To je Hrvatska kakvu želimo i za kakvu se borimo! I zato je moja poruka svima – Ustani i ostani!”, poručio je Ivan Penava, presjednik Domovinskog pokreta.

Na skupu su nastupili Opća opasnost, Tiho Orlić, Tram 11, Željko Pervan i gosti iznenađenja.

Prije skupa, Penava je objavio slijedeću poruku:

ŽELIMO HRVATSKU KAKVU SU SANJALI BRANITELJI, HRVATSKU IZ KOJE MLADI NEĆE ISELITI – DOMOVINU PO MJERI HRVATA!

Dragi Hrvati, hvala vam što ste danas u Slavonskom Brodu na skupu Domovinskog pokreta ‘Ustani i ostani!’ pokazali svojim ustankom i ostankom da ćemo ovdje i ostati. Nemojte ni u jednoj sekundi podcijeniti ovaj današnji trenutak. Trenutak u kojem Slavonija živi teško, možda i najteže u svojoj povijesti.

Cijela Hrvatska gleda u Slavoniju i čeka nekakav mig i znak, a mi ga danas šaljemo – ovako neće ići! Slavonija šapatom pasti neće! Mislim da trebamo ustati i reći svoje. Reći da se ne predajemo i ne odlazimo. Reći da ćemo demokratskim putem u Hrvatskoj preuzeti vlast i zaustaviti ove katastrofalne procese koji se događaju.
Živimo u divljim vremenima, u kojima je ispravno postalo krivo, a izvitopereno je postalo normalno. Ugrožena je obitelj, ugrožena je Domovina, ugrožena je vjera, a to su stupovi naše mlade države. Hrvatski narod postao je meta i neprijatelj.

Imate li osjećaj da u vlastitoj Domovini više niste svoji na svome? Imate li osjećaj da ste ne-tema za aktualnu vlast? Mislimo li da nas vlast vodi u lošem smjeru kada zatvara naše farme, kada zatvara naše tvornice, kada zatvara naše rafinerije? Dragi ljudi, Domovinski pokret je stranka primorana na uspjeh jer sve drugo osim uspjeha nije opcija.

Mi u Domovinskom pokretu smo vukovarska Hrvatska. Ako vas ikad pitaju što je to vukovarska Hrvatska, to je ona Hrvatska koja je najviše platila krvlju i životima onda kad je bilo najteže. To je ona skromna, hrabra i čestita, to je ona Hrvatska koju je stvorilo zajedništvo domovinske i iseljene Hrvatske.
Domovinski pokret je naše ime i naš smisao! Ne gubite vjeru i nadu u Hrvatsku i ne bojte se!

Iz DP-a su nakon skupa objavili post na Facebooku u kojem su poručili da su “domoljubi diljem Lijepe naše prepoznali našu poruku i poziv, našu želju da pokrenemo promjene u Domovini. Došlo je vrijeme da se trgnemo, da se okupimo i pošaljemo poruku nade, a onda i da promijenimo, prvo sebe, a onda postupno i Hrvatsku”.