Penava: ‘Plenković ne vidi ekstremiste među ilegalnim imigrantima, ali ih vidi među hrvatskim seljacima’

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava komentirao je izjavu Predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića da su se u prosvjede svinjogojaca nezadovoljnih zbog mjera u borbi protiv afričke svinjske kuge uključili “pripadnici ekstremističke skupine”, koje su identificirale sigurnosne službe.

”Hrvatski seljaci, nakon što su dovedeni na rub propasti, pozvali su premijera da im se pridruži na prosvjedima i svinjokolji što je on s gnušanjem odbio uz konstataciju kako nikad nije sudjelovao na svinjokolji, a očito nema ni namjeru, a sada smo doživjeli i da predsjednik hrvatske Vlade vidi ekstremiste među hrvatskim seljacima.” kazao je Penava.

”Nažalost, ne vidi ih među ilegalnim migrantima pa ih zato redovno uvodi u Republiku Hrvatsku i njihov broj raste, a s druge strane ekstremiste vidi među hrvatskim seljacima koje je doveo na rub propasti i kojih je svakim danom sve manje. To je apsolutno jedna situacija za koju smo si sami krivi i daj Bože da njegov mandat što prije završi kako bismo prestali gledati ovakve sulude scene i kako bismo prestali svjedočiti ovakvim suludim izjavama, nažalost predsjednika Vlade Republike Hrvatske g. Andreja Plenkovića.” komentirao je Ivan Penava.