Pitali smo Glogoškog stiže li šator u Jasenovac i ruši li Plenkovića

'Kada smo prošli put prosvjedovali za nas su govorili da smo HDZ-ovci. Čiji smo onda sada? Svatko odlučuje o svojoj sudbini, pa tako i gospodin Plenković', kaže Glogoški...

Izvor slike: faH

‘Mi očekujemo da predsjednik Vlade neće razgovarati samo s onima koji su rekli da je obilježje HOS-a, pripadnika oružanih snaga Republike Hrvatske u Domovinskom ratu, fašističko obilježje – mi očekujemo da će predsjednik Vlade razgovarati s onima na koje se to odnosi, a to su hrvatski branitelji i pripadnici HOS-a’, rekao nam je Đuro Glogoški.

HOS-ova ploča s pozdravom ‘Za dom spremni’ postavljena u Jasenovcu točka je prijepora među hrvatskim političarima već mjesecima. Dragovoljci HOS-a u ponedjeljak su od premijera Andreja Plenkovića zatražili ‘zaštitu’ te poručili kako ‘kako neće sjediti i gledati kako se ploča skida te da će upotrijebiti sva legalna sredstva, uključujući i referendum kao i obraćanje međunarodnim sudovima’.

Što bi se moglo dogoditi ako Andrej Plenković prihvati zahtjev Predraga Štromara i Milorada Pupovca za skidanjem ploče u Jasenovcu?

Naime, Glogoški je na presici u ponedjeljak spominjao ‘B i C varijante’ dođe li do pokušaja uklanjanja ploče. Evo što o tome kaže braniteljskih prosvjeda u Savskoj ulici. Je li jedna od opcija i postavljanje šatora kod ploče u Jasenovcu?

“Prvo moramo vidjeti kakva će biti odluka predsjednika Vlade vezano uz HOS-ovu ploču”, kaže Glogoški.

Na spekulacije tjednika Nacional kako Milijan Brkić upravo uz njegovu pomoć namjerava srušiti Vladu i smijeniti Plenkovića s čela HDZ-a, Glogoški odgovara:

“Mi ne rušimo nikoga. Kada smo prošli put prosvjedovali za nas su govorili da smo HDZ-ovci. Čiji smo onda sada? Svatko odlučuje o svojoj sudbini, pa tako i gospodin Plenković”.

Na pitanje bi li braniteljima bilo prihvatljivo i kakvo alternativno rješenje, poput zamjene sadašnje ploče nekom drugom, sa sličnom simbolikom, Glogoški je samo ponovio da će prvo pričekati odluku predsjednika Vlade, a onda vidjeti što će učiniti.

D.K