Plenković je talac Pupovčeve SANU politike, a državotvorni HDZ trpi i šuti i ne znamo do kada…Milijan Brkić doživio sinkopu!?…

I to je bilo sve od državotvornog HDZ-a...

Plenković-Pupovac-Brkić-kolaž

Svjedoci smo zadnjih dana, pod opravdanjem čuvanja stabilnosti, agresivne politike koju provodi Pupovac i odani mu mediji prema hrvatskom društvu u cjelini.

Ulazeći u koaliciju s HDZ-om, svjestan mogućnosti ucjenjivanja Saborske većine sa svoja tri glasa, vrlo mudro provodi ponižavajući odnos spram hrvatske politike, igrajući na što duži opstanak koalicije kako bi svoje planove mogao provesti s pozicije vlasti.

Ovakva situacija, u kojoj on sa svoja tri glasa, trenutnoj opoziciji poručuje, kao neprikosnoveni vladar, da će im on omogućiti izbore ako oni to žele, pokazuje kolika je trenutna snaga SDSS-a i Pupovca, zahvaljujući rušenju Vlade sa MOST-m i lutanju Plenkovića  u sastavljanju krhke većine.Ovim javnim nastupom, koliko god se željelo umanjiti njegovo značenje, Pupovac je HDZ-u poručio tko je trenutno gazda i tko vlada.

Tu nije stao, ohrabren šutnjom HDZ-a nazivajući ga zlom, većim ili manjim, ovisno tko je na čelu većinske stranke i time uvrijedio ne samo vodstvo već i članstvo najbrojnije hrvatske stranke. Koristeći previranja u HDZ-u, predstavlja se kao jedini jamac za demokratsku
transformaciju našeg društva i za očuvanje demokratskih vrijednosti.

Nije zaboravio ni crkvu u Hrvata govoreći: ” Hoće li se vratiti oni koji su otišli 2016. s novim ruhom i hoće li se vratiti oni koji su zapravo suodgovorni zato što je ovaj proces još uvijek na snazi i prisutan, i hoće li oni crkveni krugovi koji žele preuzeti dominaciju nad hrvatskom politikom i koji mobiliziraju cijelu ovu kampanju koja upravo traje preko svojih nevladinih organizacija i drugih krugova, hoće li oni uspostaviti onu vrstu poretka kakvu smatraju da je u Hrvatskoj prirodno da postoji poredak, tzv. prirodni hrvatski poredak”.

Da nije smiješno bilo bi za plakati, Pupovac zaštitnik demokracije i interesa hrvatskog naroda???.

Jedinu reakciju na ove Pupovčeve uvredljive, javno izrečene laži, uputio je Milijan Brkić rekavši: ” Ako gospodin Pupovac misli da je HDZ zlo, ne znam što radi sa zlom. Koliko se sjećam, i 2015.Pupovac je sudjelovao u potpori Vladi Tomislava Karamarka, jedino ako i on, nije dobio sinkopu “.

I to je bilo sve od državotvornog HDZ-a.

Jozo Ribičić-Brigadir u miru

 

Comments are closed.