Srijeda, 29. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Plenković: Nastavljamo pregovore s DP-om, a novi izbori nisu opcija

Foto:HRT

 

Predsjedništvo HDZ-a održalo je sastanak nakon pregovora s Domovinskim pokretom. Nakon Predsjedništva javnosti se obratio predsjednik stranke Andrej Plenković.

Na samom početku je podsjetio da dolazak borbenih aviona Rafale.

“Hrvatsko ratno zrakoplovstvo bit će najjače od Njemačke do Grčke i time osnažujemo naše snage u NATO-u i stječemo sposobnost odvraćanja kakvu do sada nismo imali”, rekao je.

Dotaknuo se i inflacije koja je najmanja od jeseni 2021. – 3,7 posto. “Vlada je nastavila regulirati i cijene benzina, plina i struje”, dodao je.

“Sutra će hrvatski građani po prvi put imati prilike vidjeti Rafale od 9 do 11 sati. Dva će letjeli kontinentalnom Hrvatskoj, a jedan će preletjeti zapadnu i južnu Hrvatsku. Kad već imamo takve zrakoplove red je da ih i hrvatski narod vidi i doživi”, naveo je.

Napomenuo je da s DP-om nastavljaju pregovore i da se nitko nikoga ne odriče, osvrćući se na SDSS. “To nije službeno stajalište HDZ-a. Nismo u fazi da o detaljima govorimo, ali jučerašnji sastanak je bio jako dobar”, rekao je.

“Rok za konstituiranje Sabora je krenuo danas, a mi intenzivno radimo na dogovoru oko vlade i sve ćemo učinit da to bude prije ovog roka za konstituiranje Sabora”, dodao je.

Komentirao je i Vesnu Vučemilović. “Čuli ste njezin stav, ne želi ići s teško poraženim gubitnicima, koji umjesto da se povuku i čestitaju, bave nekom fikcijom i zlonamjerno difamiraju u napadaju HDZ.

Sve koruptivne afere lijevih i teško poraženih stranka, mi ćemo svakoga dana podsjećati na te afere. Od županice Lovrić-Merzel, pa sastanak Zmajlovića s Kovačevićem, pa trgovina utjecajem Orešković prilikom imenovanje na mjesto predsjednice Povjerenstava za sukob interesa”, istaknuo je nazvavši ih kvazi-antikorupcijskom ljevicom.

“Grbin je koristio nešto na što nije imao pravo pa ima obraza prigovarati drugima. Predvodnik te politike je kršitelj Ustava Milanović koji se sakrio i bježi od mikrofona. Doveo je izbore na rub regularnosti i sada se sakrio kao mali miš”, naveo je.

Ne vidi ništa sporno da razgovore vode iz Banskih dvora. “Vodimo ih iz pozicije iz koje smo sada. Vodimo ih zato jer nam je tamo praktičnije i zgodnije”, odgovorio je novinarima i dodao da ga ne zanima prijava Gonga.

Upitan je i o prijavi protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića koja je stigla sada nakon izbora. “Mi smo tada reagirali momentalno, prestao je biti ministar odmah. Nije kao neke koji su bili potpredsjednici vlade do presude u sličnoj nesreći. Nije to isto. Nije istao kada Milanović kaže da su neki suci bukve, a mi kada Vrhovni sud donese odluku kažemo uredu. To je nebo i zemlja”, rekao je.

“Zato je smiješno da nam jedna ekipa puna korupcijaških afera, nepotizma, antisemitizma, a to je ovaj zamjenik splitskog gradonačelnika. Njih je Grbin, Milanovićev jatak, prošvercao kao dvoje Dalmatinaca nu zagrebačke jedinice. Ja mislim da kuha u zagrebačkom SDP-u”, dodao je.

Kaže da se nije danas čuo s Banožićem,, ali da se više puta s njime čuo i posjetio ga u bolnici i da nema ništa novog.

Komentirao je i fotografiju Anušića i Dabre na obiteljskom druženju. “Oni su prijatelji, to se zna. Nema tu nikakve politike. To može biti samo korisno za opću klimu u razgovorima, zašto bi to bilo išta negativno”, naveo je.

Tvrdi da im DP nije uvjetovao ukidanje Istanbulske konvencije, javlja N1.

 

Najnovije

Radić o raskolu u DP-u: To vi gledate izvana, mi iznutra to ne vidimo tako. Nismo mi stranka pingvina i papagaja

Foto:Screenshot/N1   Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić bio je gost Novog dana sa Sandrom Križanec. “Ja bih se trebao braniti od apokrifnih optužbi na apokrifan način....

Anušić odgovorio Milanoviću: “To uzrokuje političku nestabilnost”. Otkrio i hoće li mu biti suparnik na predsjedničkim izborima

Foto:Dnevnik Nove TV   O kritikama Zorana Milanovića, vojnim planovima i troškovima, ali i njegovim ambicijama u predsjedničkoj utrci reporterka Dnevnika Nove TV, Ivana Pezo Moskaljov,...

Tužba U ime obitelji: Index osuđen zbog diskriminacije katolika na Županijskom sudu u Zagrebu

Foto:Narod.hr   Županijski sud u Zagrebu presudio je nakon pet godina nepravomoćno da su Index.hr i njegovi novinari Vojislav Mazzocco i Hrvoje Marjanović diskriminirali osobe katoličke...

Biblijska poruka 29.5.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Kalež patnje ili opasno sanjarenje o prvim mjestima

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mk 10,32-45 Putovali učenici uzlazeći u Jeruzalem. Isus je išao pred njima te bijahu zaprepašteni, a oni koji su išli za njima, prestrašeni. Tada...

Dan OSRH-a i Dan kopnene vojske; Anušić: Nastavljamo graditi vojsku koja će u svakom trenutku biti spremna odgovoriti

Foto:Hrvatska uživo   Dan je Hrvatskih oružanih snaga i Dan kopnene vojske. Obilježava se u povodu 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske. Hrvatska vojska je bila i...