PLENKOVIĆ O UHIĆENJU: Ne znam ništa, nije to nitko visoko rangiran

Platforma X

PREMIJER Andrej Plenković rekao je da nema saznanja o antikorupcijskoj akciji Uskoka i policije u Poreznoj upravi, poručivši da je bilo kakvo primanje mita ili bilo kakva koruptivna djelatnost neprihvatljiva.

“Ne znam, to su stvari o kojima mi nemamo saznanja. U svakom slučaju bilo kakvo primanje mita ili bilo kakva koruptivna djelatnost je neprihvatljiva”, kazao je Plenković novinarima nakon što je u Lupoglavama pratio vježbu Sigurnost 23.

Premijer očekuje da će o tome komunicirati USKOK, policija, pa i nadležni dio Ministarstva financija. “Nemam dojam da je to netko jako visoko rangiran”, rekao je. U antikorupcijskoj akciji Uskoka i policije u petak ujutro uhićeni su, prema neslužbenim informacijama, voditelj Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise Porezne uprave Slaviša Penava i Dražen Bilić iz područnog ureda Peščenica.

Uskok i policija još se nisu oglasili o akciji u kojoj su istražitelji upali u domove i druge prostorije više osoba na zagrebačkom području. Prema pisanju medija, Penava je primio mito kako bi osigurao da se ne blokira račun jedne tvrtke.