Plenković otkrio kada bi mogli biti izbori

Screenshot

Premijer Andrej Plenković je, zajedno s ministrima Olegom Butkovićem i Vilijem Berošem, sudjelovao na otvaranju novoizgrađene zgrade Bolnice za ženu i dijete u Rijeci.

 

Na Hrebakovu izjavu da će izbori biti u travnju ili svibnju, Plenković je rekao: ”Bili su u srpnju zadnji put, a hoće li biti tjedan prije ili tjedan poslije, to nije važno. Sve će biti u zakonskim okvirima.”

Također, premijer je komentirao i najavljeni štrajk nastavnika.

O štrajku nastavnika rekao je da štrajk najavljuju  samo neki. Podsjetio je pritom na reformu plaća i na to da je cilj da svima plaće rastu, ali i da nije realno da svi budu zadovoljni.

Pozdravio je odluku Udruge sudaca da obustavi mjere upozorenja. ”Predlažem sucima da sjednemo idući tjedan i nastavimo razgovor što je realno napraviti do kraja mandata ove Vlade. Volja Vlade je pozitivna. Ovo je trenutak da pronađemo način, a da o velikim promjenama govorimo nakon izbora”, dodao je, prenosi Nacional.hr.

Na pitanje kako komentira val nezadovoljstva radnika, Plenković je rekao: ”Ne bih rekao da imamo val. Da to imamo, ne bismo prošli kroz 2022. bez ijednog prosvjeda praktički. Val nezadovoljstva može biti samo fabriciran.”

Komentirajući odluku Viktora Orbana rekao je: ”Mislim da je praksa koju je uveo u zadnje vrijeme, loša, to smo mu svi rekli, on to zna. No, to je dio njegove kampanje.’

Koncipirao ju je tako da što više otpora pruža, to je on veći heroj doma i dobije više glasova. Drugo, imali smo sastanak u prosincu koji je bio politički važan. Imali smo dva scenarija – da ga se privoli da da suglasnost, što se dogodilo, a tu su najveću ulogu imale najveće zemlje. Izgubili smo šest tjedana, ali nismo izgubili dinamiku potpore Ukrajini. Kako je on sad to prihvatio umjesto u prosincu. Ne vidim neku epohalnu pobjedu”.