Plenković poručio Kovaču “neka pazi što govori” članovima stranke…

Plenković vjeruje da će njegov tim "Odvažno za Hrvatsku” pobijediti na unutarstranačkim izborima te da će nakon toga HDZ jedinstven krenuti u još jednu pobjedu na parlamentarnim izborima...

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u nedjelju je dao savjet svom protukandidatu na unutarstranačkim izborima Miri Kovaču da “pazi što govori” članstvu stranke, ocijenivši da su Kovačeve teze o strahu zbog gubitka posla ako ne glasaju za Plenkovića za članstvo podcjenjivačke i uvredljive…

Plenković je u razgovoru za središnji “Dnevnik” HTV-a ocijenio da će unutarstranački izbori u HDZ-u proteći “demokratski, slobodno i dobro”, te uputio kritiku Kovaču.

Zamoljen za komentar Kovačevih riječi da u HDZ-u vlada atmosfera straha i da se članovima prijeti gubitkom posla i izbacivanjem iz stranke ako ne glasaju za Plenkovića, prvi čovjek HDZ-a poručio je da su te teze uvredljive.

“HDZ-ovi članice i članovi su odvažni ljudi. Teze o nekakvom strahu – po meni su te teze čak uvredljive za članice i članove HDZ-a i savjetovao bih kolegi Kovaču da pazi što govori. Ne zbog mene, mene ništa ne boli, ja sam se navikao – steknete veliku otpornost kada se bavite ovakvim javnim poslom. Ali, govoriti HDZ-ovcima da se boje, da su u strahu ili da strahuju od gubitka nekakvog posla je podcjenjivanje članica i članova HDZ-a. Apeliram na njega da to ne radi. Prvo, što nije točno, drugo – nije pristojno”, poručio je Plenković Kovaču.

Plenković vjeruje da će njegov tim “Odvažno za Hrvatsku” pobijediti na unutarstranačkim izborima te da će nakon toga HDZ jedinstven krenuti u još jednu pobjedu na parlamentarnim izborima.

“Potom ćemo govoriti o partnerstvima. Kao i 2016. godine – najprije sa svjetonazorski bliskim strankama, a potom s onima koje su programski spremne surađivati s nama”, odgovorio je na pitanje o mogućnosti suradnje s drugim strankama.

U vezi s eventualnom suradnjom s novoosnovanim “Domovinskim pokretom” Miroslava Škore, Plenković je odgovorio “bio sam vrlo precizan” .

“Dakle, 2016. godine odabir nekih kolega koji su sada u nekom alternativnom timu – koji inače nisu preaktivni u stranačkoj aktivnosti, niti u Saboru – neki od njih su sada hiperaktivni u kritici vodstva stranke na način koji ne nekad po meni žešći nego što to rade oporbene stranke. Ja bih iskreno volio da su alternativci bili tako angažirani u saborskim bitkama protiv ljevice ili krajnje desnice, a tu bitku vodi obično Vlada, ministri i neki drugi zastupnici, a ne ovi”, rekao je Plenković.

T.H.