Plenković smijenio Davora Filipovića i Juricu Lovrinčevića

foto-screenshot

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je razriješio ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića. I Jurica Lovrinčević tako prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra, iz Vlade je stigla potvrda informacije koju je prvu objavio Večernji list. “Također, danas je održana 270. (telefonska) sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je Jurica Lovrinčević razriješen svih dužnosti na koje ga je imenovala Vlada: dužnosti člana Kriznog tima za Plan intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske i dužnosti člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je stavljena izvan snage Odluka o ovlasti za zastupanje Vlade u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije”, dodali su iz Banskih dvora.

O Jurici Lovrinčeviću, savjetniku Davora Filipovića, danas je pisao Nacional, tvrdeći da imaju snimke na kojima se čuje kako Lovrinčević pokušava od novinara Mreže TV pokušava iznuditi dio državnog novca od oglašavanja.

Večernji list danas je objavio tekst u o tome kako su povjerljive informacije iz ministarstva curile u Most, preko Lovrinčevića. Suradnja Grmoje s Lovrinčevićem išla je toliko daleko da je Lovrinčević dobrim dijelom kreirao javne nastupe Nikole Grmoje i Zvonimira Troskota, što je najočitije bilo vidljivo u situaciji kada je Most među oporbenim zastupnicima u Saboru inzistirao na tome da se ministra Filipovića ne spominje kao odgovornog u aferi plin za cent, niti da se traži njegova odgovornost.

Lovrinčević je Mostovce koristio kao alat za plasiranje teza protiv vrha HEP-a i vlasnika PPD-a Pavla Vujnovca. Zbog svog privatnog sukoba s Pavlom Vujnovcem i Marijem Radićem iz Domovinskog pokreta oko suvlasništva u Pevexu, a dijelom i zbog sukoba ministra Davora Filipovića s Franom Barbarićem oko HEP-a.