(VIDEO) POČELA UHIĆENJA: Šest policijskh marica upalo u Kulmerove dvore…Krenula su uhićenja bivših šefova koncerna, uhićene Piruška Canjuga i Ljerka Puljić

U kompleks Kulmerovih dvora ušla su dva policijska i dva osobna vozila, a jedno stoji ispred ograde. U Kulmerovim dvorima policija je zatekla...

Rano jutros u 6.sati krenula je Akcija Agrokor. Državno odvjetništvo već mjesecima provodi izvide, a jutros nešto prije 6 sati – policija je maricama stigla u Kulmerove dvore.

Izvor videa-Tweet

U kompleks Kulmerovih dvora ušla su dva policijska i dva osobna vozila, a jedno stoji ispred ograde. U Kulmerovim dvorima policija je zatekla Todorićevu suprugu Vesnu, kći Ivu Balent i bolesnog oca Antu Todorića. Ivica Todorić i dalje se nalazi u Londonu.

Bivši član Uprave Agrokora, Mislav Galić, lišen slobode

Za prikrivanje financijskih izvješća u duljem periodu sumnjiče se Ivica, Ivan i Ante Todorić te Ljerka Puljić, Ivica Crnjac, Piruška Canjuga i Iva Balent.

Policija je ušla i u kuću Ivana Crnjca na Šestinskom vrhu i u kuću Ljerke Puljići zvršne dopredsjednice Agrokora. Crnjac je bivši član Agrokorove uprave i bivši izvršni potpredsjednik za financije, strategiju i tržišta kapitala.

Policija je pozvonila i na vrata Damira Kuštraka, dugogodišnjeg menadžera Agrokora, no on na adresi Nova Ves 28 nije pronađen.

-Kako se doznaje, policija se nalazi i u domu nekadašnje članice Uprave Agrokora Piruške Canjuge.

Nakon uhićenja bivšeg čelnika Agrokora Ivana Crnjca potvrđeno je i uhićenje Piruške Canjuge koju tužiteljstvo, po riječima njena odvjetnika tereti da je kao članica uprave prihvaćala “lažna financijska izvješća i u tom svojstvu obmanjivali poslovne partnere”.

Većina njih već je agnažira odvjetnike. Ljubo Pavasović Visković odvjetnik je Ivana Crnjca, potvrdio je da su istražitelji u njegovom stanu. Za N1 je rekao da ne zna za što bi ga sve DORH mogao teretiti te da će više znati tijekom dana.

Canjuga je, doznaje se,prije nekoliko dana angažirala i odvjetnika Antu Nobila, preko kojega je, potaknuta medijskim napisima u kojima se špekulira o mogućoj kaznenoj odgovornosti članova uprave Agrokora, odbacila takvu mogućnost.

-Nakon uhićenja bivšeg čelnika Agrokora Ivana Crnjca potvrđeno je i uhićenje Piruške Canjuge koju tužiteljstvo, po riječima njena odvjetnika tereti da je kao članica uprave prihvaćala “lažna financijska izvješća i u tom svojstvu obmanjivali poslovne partnere”.

Mislavu Galićupolicija vrši pretres auta

Državno odvjetništvo ranije je potvrdilo tek da su izvidi u tijeku i da će po donošenju odluke javnost biti obaviještena. “Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo još provodi izvide u slučaju Agrokor i nakon što donese svoju meritornu odluku javnost će biti pravovremeno obaviještena”, rekla je Hini glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin.

Ivica Todorić oglasio se jučer na blogu čak četiri puta.

Upitao je hoće li Vlada nacionalizirati i Lidl jer je Schwartz grupa u Hrvatskoj već sada veća od Konzuma, koji je u potpuno neravnopravnoj tržišnoj utakmici parirao najvećim europskim lancima.

Ponovno na blogu iznosi optužbe na račun Martine Dalić i kaže kako je lex Agrokor učinio golemu štetu koncernu. Proziva i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića kojega pita kako zna da će DORH pokrenuti istragu protiv njega. Todorić također na blogu prijeti novim kaznenim prijavama i sumnja u neovisnost revizije Price Water Housea.

Dok Ivica Todorić svoj blog redovito puni novim objavama – i dalje se postavlja pitanje odgovornosti tvrtke koja je prije obavljala reviziju za koncern, zbog golemih nepravilnosti u njegovim bilancama. Veliki broj dioničara i investitora dovedeni su u zabludu.

Uskoro više o svemu- pratite na Braniteljskom portalu

 

Comments are closed.